Shotokan karate

2023.09.01. 16:17

Bronzérmes a szarvasi Bagi Ádám

Győr adott otthont a 14. SKIF (shotokan karate) világbajnokságnak, melyre 51 regisztráló ország közel 1100 versenyzőjétől több mint 1600 nevezés érkezett egyéni versenyszámokban és 156 csapat is leadta nevezését, hogy összemérje tudását a tatamin.

Gajdács Pál

A három napos verseny első napján a fiatalok 16 éves korig és a master kategória versenyzői mérték össze tudásukat. Már ezen a napon is örülhettünk magyar sikernek, hiszen öt világbajnoki-arany mellett hat bronzérmet is nyertek a magyar versenyzők, ezzel Japán és Olaszország mögött harmadik helyen végeztek az éremtáblázaton.

Szűkebb pátriánk sem maradt medál nélkül. A legfiatalabbak között versenyzett a szarvasi Bagi Ádám, aki bronzérmet szerzett kategóriájában.

Hosszú út vezetett addig, hogy ez a verseny megvalósulhasson. Még az elmúlt évben döntött úgy a Shotokan Karate-Do International vezetése Tokióban, hogy Magyarországot kérik fel a 14. SKIF vébé megrendezésére. A felkérést a szarvasi Lovász György vezette elnökség elfogadta és meg is kezdődött a verseny előkészítése. Helyszínválasztás, kapcsolatfelvétel a szállásokkal, honlap indítása, a tagországok tájékoztatása és sok-sok apróbb, nagyobb teendő. A szervező csapat – Bucs-Tonk Dóra, Bucs-Tonk Levente, Gáncs Krisztián, Jelen Róbert, Lovász Éva, Vadász Tamás az ország különböző településeiről állt össze Szarvastól Sopronig. Keveset szoktak erről írni, de a verseny zavartalan lebonyolítását egy közel hatvan fős önkéntes csapat segítette, akik napi 8-10 óra munkával járultak hozzá ahhoz, hogy a világszövetség tagországainak vezetői egyöntetűen elégedettséggel nyilatkozzanak a lebonyolítás kapcsán.

Az európai tagországok egyeztetés is tartottak a verseny alatt. A dán főtitkár 2022. évi beszámolóját követően döntöttek Finnország csatlakozásáról. Döntés született arról, hogy a 2025. évi Európa-bajnokság helyszíne Kréta szigete lesz, végül pedig megválasztották az SKIF-et vezető bizottságokat is az elkövetkező két évre, melyben ismét helyet kapott Lovász György.

 


KÉP MENTVE: 09., 16., 13. O.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában