Várja a hazai meccseket

2023.09.01. 15:07

Szeretné beküzdeni magát a kezdőbe Kump Alíz

Budapesten született, de nagyon fiatalon vidéki csapatban szerepelt először az élvonalban. Kump Alíz még nincs egészen 20 éves, de már komoly eredményeket ért el. A Vasas Óbudával szerepelt a Bajnokok Ligájában, a közelmúltban pedig a magyar válogatott tagjaként vehetett részt a felnőtt Európa-bajnokságon. A center ettől a szezontól Békéscsabán játszik tovább, a felkészülésnek nagy kedvvel vágott neki.

Gajdács Pál

Kump Alíz

Éppen egy évtizede, ismerkedett meg a sportággal, Pestszentlőrincen a Lőrinc 2000 SE-ben, majd a Gödöllő csapatában nevelkedett Horváth Kristóf felügyelete mellett.

– 2020 januárjában, tizenhat évesen igazoltam Kaposvárra, és az elején persze bele kellett rázódnom a szintlépésbe – beszélt a pályafutása profi szakaszának kezdetéről Kump Alíz a Békéscsabai RSE hivatalos honlapján. – Sokat kellett tanulnom, minden nap keményen edzettünk és a mentális, valamint a fizikális fáradtság mellett hiányzott a családom is, de teljesen megérte minden áldozat, megkaptam a kellő segítséget a csapattól és Szasa Nedeljkovicstól is.

Kump Alíz arról is beszélt, hogy miért döntött a Békéscsaba mellett.

– Leginkább Tóth Gábor személye, a szakmai stáb és a klub profizmusa volt a szemem előtt a döntéshozatalnál, de sokat beszélgettünk a menedzseremmel, Costantino Tontarellivel is, aki már sokadik éve gyűjti tapasztalatait a BRSE-vel, úgyhogy nem volt kérdés, hol adott minden ahhoz, hogy kihozzam magamból a maximumot.

A centernek nem volt sok ideje a pihenésre az előző szezon után, mert szinte egyből kezdték az első tábort a válogatottal, pár szabad hét után pedig az Európa-bajnokságra való felkészülést. 

– Nekem tökéletesen elég volt ennyi pihenés, a családomra és a barátaimra is jutott idő, így teljesen fel tudtam töltődni – mondta a fiatal játékos. – Már az utazó csapat tagjának lenni is nagy élmény volt, nap mint nap találkoztunk a sport legjobbjaival. Remélem, a jövőben lesz még alkalmam magasabb szintű válogatott meccseket játszani.

– Minden nap azon leszek, hogy a maximumot nyújtsam és a lehető legjobb formámban legyek – ígérte Kump Alíz. – Szeretném a kezdőbe beküzdeni magam és megfelelő, stabil teljesítményt nyújtani. A csapat célja pedig a legjobb eredmény elérése minden téren. Mindig is szerettem Békéscsabán játszani a Városi Sportcsarnokban, fantasztikus hangulatot varázsolnak bele a helyi szurkolók. Alig várom már most a hazai meccseket, addig igyekszem kiismerni a szép várost.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában