Természetjárás

2024.01.01. 13:21

Egyre kedveltebb a szilveszteri csabai túra

Az óév utolsó napján 89 túrázó és 5 négylábú házi kedvenc teljesítette a Túrázz Velem Turista Egyesület szervezésében megtartott, hagyományosnak tekinthető Szilveszteri gyalogtúrát. A létszám rekordnak számít az esemény hatéves történelmében.

Bakulya Mihály

A résztvevők ragyogó túraidőben teljesítették a 10 kilométeres távot. Beküldött fotó

A résztvevők reggel a Körösök Völgye Natúrpark Széchenyi ligeti bejárata előtt gyülekeztek, majd Komlósi Zoltán túravezetésével a Ligeti Károly sor, Sikony utca, körgát, Tünde utca, Gyulai út, Cserkész tér, Degré utca, CsabaPark, körgát, Berzsenyi utca, Erdélyi sor, Ilosvai utca, a nagy csabai árvíz emlékoszlopa, körgát, Csányi utca, Felső-Körös sor, Árpád sor útvonal érintésével érkeztek vissza a kiindulópontra.
A hozzávetőleg 10 kilométer hosszú túra az évszakot meghazudtoló, ragyogó időben zajlott, melynek során a CsabaParkban egy nagyobb lélegzetű pihenőt is beiktattak, majd az 1888-as nagy csabai árvíznek emléket állító oszlop előtt idézték fel a szomorú eseményt, illetve az általa kiváltott védmű megépítésének történetét a Kétegyházi út-Berényi út közötti 7 km hosszan, észak-kelet-déli félkörben.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában