Röplabda

2024.01.11. 09:51

Bronzérmes az U18-as csapat

Az U18-as női válogatott 3:1-re (19, -18, 22, 23) legyőzte Szlovákiát a maribori Eb-selejtezőtorna harmadik helyéért kiírt pénteki mérkőzésén. Az együttes ismét igazi csapatként dolgozott és megérdemelten győzött a jól játszó szlovákok ellen. A békéscsabai játékosok közül Fekete Ramóna 3, Gajdács Lina 4 pontot szerzett. Pályán volt a liberó Nánási Zoé is.

Gajdács Pál

Forrás: Hunvolley-facebook

A bronzmérkőzést csütörtökön két találkozó előzte meg. A csehek szerdai legyőzése és a szlovénok elleni vereség után a torna második napján először Ciprus következett és válogatottunk a papírformának megfelelően 3:0-ra (20, 7, 16) nyert, amivel bejutott az első Eb-selejtezőtorna elődöntőjébe. A csabai lányok közül Fekete Ramónára és Gajdács Linára is a kezdőhatosban számított Horváth András szövetségi edző, előbbi 2, utóbbi 7 pontot ért el. Nánási Zoé ezúttal csereként nem a saját posztján, liberóként lépett pályára. Az esti Horvátország elleni csata már korántsem sikerült ilyen jól, mivel déli szomszédaink 3:0-ra (19, 15, 12) felülmúlták együttesünket.

Az már korábban eldőlt, hogy jó szereplésének köszönhetően ott lesz a második kvalifikációs tornán is Horváth András együttese.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában