Kézilabda - NB I. B

2024.03.16. 21:09

Orosházi bravúrgyőzelem a tabellaszomszéd otthonában

Az NB I. B-s női kézilabda-bajnokság 21. fordulója szombati mérkőzésén idegenben aratott sikerrel javította a tavaszi mérlegét az orosházi csapat, amely a tabellán pontazonossággal álló SZISE együttesét múlta felül az eddig többségében epizodista játékosai főszereplésével.

Bakulya Mihály

Zavaczki Boglárkáék nagyot küzdöttek a két pont megszerzéséért

Fotó: Zsedényi Péter

Szent István SE–Zengő Alföld Orosházi KC 33–35 (16–18)

NB I B-s női kézilabda-mérkőzés. Tököl, 100 néző. Vezette: Gál László, Ludvig Benedek Dezső.

Orosháza: Reszegi – Ludvig 1, Vörös 3, Zavaczki 6 (2), ÁCS 5, KENYERES 10, Rácz 4. Csere: Bálint (kapus), Péter, Mikula, Petri 1, Jáhn, Kostyó 2, Bedron, Leczkési. Edző: Morva Zoltán. A SZISE legjobb góldobói: Helm 15 (9), Szabó E. 5, Pasqualetti 3.

Kiállítások: 8 perc + Osvai kizárva, ill. 12 perc. Hétméteresek: 9/8, ill. 4/3.

A kezdetektől kitűnt, hogy a támadójátékra helyezi a hangsúlyt mindkét alakulat. A hazaiak Győri Alexa védéseinek köszönhetően léptek el 4–2-re az elején és a 10. percig tartották is egy-két gólnyi fórjukat. Ekkor Kostyó Panni egalizált, majd fordult a kocka, és immár az orosháziaknál volt hasonlóan „vékonyka” előny. A 17 minuta elejére ez is elolvadt. Gólra góllal válaszoltak a felek, kiélezett csata folyt, csak a félidő végjátékában tudtak kettőt közzétenni a látogatók.

Ezt még meg is toldották egyel a szünet után, de a hazaiak Helm Boglárka eredményessége révén hamarjában visszaállították a régi rendet. A 43. percig fej-fej mellett haladt a két csapat, ekkor még 25–24-es SZISE-előnyt mutatott az eredményjelző. Osvai Fanni kizárása azonban okozott némi gondot a házigazdák soraiban. Egy öt minutás gólínségüket kihasználva, Zavaczki Boglárkáék 25–27-re módosították az állást, és ezt a különbséget Kenyeres Barbara sikeres támadásaival tartósították. Amikor Reszegi Eszter is hozzátette a magáét a kapuban ez a fór két-három gól között ingadozott, de a meccs végéig kitartott. Az orosházi lányok újra a szerethető arcukat mutatták meg ezen a találkozón.

Morva Zoltán: – Gratulálok a lányoknak, nagyon nagyot küzdöttek! Soha nem gondoltam volna, hogy harminchárom kapott góllal mérkőzést tudunk nyerni. A második félidőben voltak olyan játékosok, akik hátukra vették a csapatot és bár eddig kevesebb szerepet kaptak, de most bizonyították, hogy lehet számítani rájuk a következő szezonban is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában