Röplabda

2024.05.27. 16:58

U15-ös hatos döntő: bronzérmes a BRSE Kék csapata

Nem maradt érem nélkül a Békéscsabai RSE Kék leánycsapata a hazai környezetben, a Békéscsabai Röplabda Akadémián hétvégén megvívott Dr. Kotsis Attiláné U15-ös országos bajnokság hatos döntőjében, amely végül a dobogó harmadik fokára szólíttatott fel.

Gajdács Pál

A „kékek” a Nyíregyházával kerültek szembe a kisdöntőben és 3:1-re győztek úgy, hogy az elsőben 24, a harmadikban 17, a negyedikben 14 pontot engedélyeztek ellenfelüknek, a másodikat 22-re elveszítették. A BRSE másik hatos döntőbe jutott együttese, a Fehér a 6. helyen fejezte be az idei bajnokságot, miután a helyosztón 3:0-ra kikapott a KESI Röplabda Akadémiától.

a BRSE Kék bronzérmes együttese
Fotó: BRSE

Az első napon a Kék csapat a 2., a Fehér a 3. helyen végzett a csoportjában, így mindkét alakulat a keresztjátékban folytatta szombaton. A BRSE Kék csapatának a KESI Röplabda Akadémia ellen elért 3:0-s győzelme jelentette az elődöntőt, ahol a fináléban az UTE csapatát 3:0-ra felülmúló későbbi bajnok Vasas állta a csapat útját (0:3). A fehérek a Nyíregyházától 3:0-ra kikaptak a keresztjátékban, s így folytathatták az 5. helyért.

A finálé után kiosztották az egyéni díjakat is. A BRSE Fehér legjobbjának Ladányi Aidát, a Kékekének Matvon Annát választották. A torna legtechnikásabb játékosa Szkaliczki Nóra (BRSE Kék) lett.

A bronzérmes BRSE Kék együttese: Faragó Anna, Gólya Enikő, Bencsik Rebeka, Szkaliczki Nóra Krisztina, Albrecht Jázmin, Béres Dóra, Matvon Anna, Ilonka-Kalla Sára, Baiczer Niké, Borbola Olívia Dóra, Csicsely Ágnes, Szabolcsi Szilvia, Kincses Zsaklin. Edzők: Nagy Attila, Németh Ferenc.

A 6. helyezett BRSE Fehér csapata: Mészáros Nóra, Kocsondi Sára, Szabó Zsófia, Nagy Noémi Gréta, Kovács Alexandra, Pap Dóra, Puskás Dóra, Ladányi Aida Anna, Huszár Kamilla Klára, Gradinariu Médea, Huszár Lia Hanna, Zsilinszki Klaudia Judit. Edzők: Takács Doroti, Tompa Brigitta.

A Kék és a Fehér csapat együtt
Fotó: BRSE

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában