Labdarúgás - Vármegyei I. osztály

2024.06.07. 08:56

A hegyesiek a pályán kívül is remek közösséget alkottak

Az újonc mezőhegyesi együttes üde színfoltja volt a napokban lezárult Vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságnak. Az Ács Levente vezette zöld-fehérek 41 pontot begyűjtve úgy végeztek az ötödik helyen, hogy gyakorlatilag éket vertek a nagy négyes és a mezőny alsó fele között.

Bakulya Mihály

A mezőhegyesiek nem csak a pályán alkottak remek közösséget. Fotó: Kiss Zoltán

– Feljutó csapatként egyesületünk háza táján mindenki izgatottan várta az idei szezont. Vezetőt, játékost és szurkolót egyaránt érdekelt mire lesz képes a csapat az első osztályban. Nyugodt szívvel mondhatom a szereplésünk felülmúlta a várakozásainkat – mondta elöljáróban a tréner, az évet felelevenítve.

Jelentős lehetőségbeli eltérések

Konkrét helyezésbeli célokat a mezőny ismeretének hiányában nem is fogalmaztak meg a határvárosiak, persze bíztak abban, hogy minél előkelőbb pozíciót tudnak megkaparintani.
– Határozott véleményem volt már a rajt pillanatában, hogy a csapatok lehetőségei között tapasztalható jelentős különbségek miatt a mezőny ketté fog szakadni és külön harc fog folyni az első négy pozícióért, illetve az öt-tizedik helyekért – így az edző. – Örömmel tölt el hogy eredményesen tudtunk szerepelni és olyan csapattá nőttük ki magunkat a szezon során, akiket még a legjobbak sem vehettek félvállról. Azonban amatőr fociról lévén szó, nekem a legnagyobb büszkeség még sem a pályán elért eredményünk. Sokkal többre értékelem azt a tényt, hogy az egészet a nulláról indulva valósítottuk meg, helyi játékosokra alapozva. Az évek alatt sikerült egy olyan öltözőt összehozni, ahová élmény volt bejárni a mindennapokon, és büszkeség volt a közösség tagjának lenni.

Szép idénnyel búcsúzik a tréner 

Ács Levente a bajnokság legemlékezetesebb pillanatai között két hazai találkozót említett meg. Az elsőt és az utolsót.
– Az egész szezon úgy volt szép ahogy volt, mert több esetben is a vereségeinkből építettük tovább saját magunkat. Viszont ha konkrétumokat kellene említenem, akkor az első fordulóban aratott itthoni győzelmünket mindenképp kiemelnem a Nagyszénás ellen, illetve az utolsó előtti fordulóbeli győztes szarvasi meccsünket. Előbbi hitet és elszántságot adott az évhez, utóbbi pedig a csapat erejét mutatta meg – mondta a szakember, aki a múlt keddi gyulai bajnokin ült utoljára a kispadon.
Öt évnyi szisztematikus munkát követően döntött úgy, hogy átadja a helyét. Erről így vallott:
– A következő szezontól új edző irányítja a fiúkat, ezért a jövő tervezése már nem az én feladatom. Magam is kíváncsian várom ki lesz az utódom. Bárki is legyen, szívből remélem, hogy olyan lelkesedéssel áll majd a csapat élére, ahogyan én magam is tettem azt öt évvel ezelőtt. Ehhez kívánok sok erőt, jó munkát és sikeres szezont! – fogalmazott Ács Levente.

Keresik az utódot

Az utódlással kapcsolatban Új Zoltán, a Mezőhegyesi SE elnöke nyilatkozott lapunknak.
– Több okból sem vagyunk egyszerű helyzetben. Egyrészt Levente magasra helyezte a mércét az elmúlt években, nagy űr keletkezett utána, másfelől itt a délvidéken nem is olyan egyszerű megfelelő szakembert találni. Keressük az új edzőt, több név is felvetődött, a végső döntésben kikérjük a játékosok véleményét, hogy minél kisebb sérüléssel menjen végbe a váltás. Szeretnénk még a nyári pihenő megkezdése előtt megtalálni a legalkalmasabb személyt. Elkötelezettek vagyunk az elsőosztályú szerepvállalás mellett, igazolnunk is kell majd, hogy pótolhassunk olyan klublegendát, mint Karancsi Norbert, aki felhagy a játékkal és csak edzősködni fog az egyesületnél.

Házi góllövőlista

15 gólos: Isaszegi Máté
9 gólos: Papp Márton
6 gólos Zsilák Máté
5 gólos: Oszlács Márton Dániel, Rotár Péter
3 gólos: Balogh Dániel, Varga Tamás
2 gólos: Czene Zoltán, Pálhidai Milán
1 gólos: Boros Balázs

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában