Röplabda

2024.06.21. 18:56

A minőségi nevelésre helyezik a hangsúlyt

Június 17-21. között Békéscsaba adott otthont a Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) által életre hívott Coaches Course elnevezésű edzőtovábbképzésnek. A rendezvény a Magyar Röplabda Szövetség és a Röplabda Specifikus Módszertani Központ közreműködésével valósulhatott meg.

Beol.hu

Majd 30 külföldi és magyar edző töltötte a hetet és gyarapította tudását a vármegye székhelyén. 

Fotó: Imre György

A továbbképzés egyik szakmai instruktora az a Hollósy László volt, aki korábban a magyar női válogatottat is irányította, 2020 óta pedig a Bundesligában tevékenykedik a VfB Suhl élén.

Fotó: Imre György

– A módszertani központ alapvető feladata, hogy naprakész tudást tegyen elérhetővé, ennek eleget téve szerveztük meg ezt a képzést, bízva abban, hogy lesznek még hasonló alkalmak is. Teret kell adni azoknak a szakembereknek, akik ki akarnak törni a középszerűségből, mi pedig szeretnénk nekik mankót és segítséget adni. Ahogy már korábban is mondtuk, mennyiségiből minőségi utánpótlás-nevelésre van szükség, ehhez szükségesek az ilyen kurzusok – mondta Baran Ádám, az RSMK stratégiai igazgatója.

Fotó: Imre György

 

Fotó: Imre György

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában