Tenisz

2024.06.22. 21:16

Bondár Anna finálés Csehországban

Az első helyen kiemelt Bondár Anna döntőt játszhat  vasárnap a csehországi Olomoucban zajló, 75 ezer dollár (27,4 millió forint) összdíjazású salakpályás női ITF-tenisztornán.

Bakulya Mihály

Bondár Anna a kezdeti nehézségeket leküzdve harcolta ki a döntős részvétel jogát. Fotó: MTI/EPA

Fotó: Gabriel Monnet

A szeghalmi születésű 27 esztendős játékos a torna szombati elődöntőjében a német Carolina Kuhl (501.) ellen  győzött 2 óra 24 perces csata végén, döntő szettben. Anna jól kezdett kétszer is brékelte ellenfelét, ám azután fokozatosan magára talált ellenfele, ő pedig elbizonytalanodott az adogató játékokban, ezért a 61 perces első szett után hátrányba került (4:6). A folytatásra már ismét a magabiztos arcát mutatta, két brékkel hamar egyenlített (6:3). A döntő játszma nem indul jól, hiszen elveszítette az első adogatógémjét, ám innen már nem hibázott és 6:1-gyel lezárta a meccset.
A WTA-rangsorban 106. – ezzel a legelőkelőbb helyen álló magyar – Bondár Anna ellenfele a vasárnapi fináléban a dél-koreai Su Jeong Jang lesz. A 29 éves ázsiai hölgyet a 254. helyen jegyzik a rangsorban és cseh riválist múlt fölül az elődöntőben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában