Labdarúgás - NB III

2024.06.21. 13:20

A csúcson hagyták abba

Története arany oldalait írta az utóbbi két esztendőben a Körösladány MSK labdarúgócsapata. A sárréti kék-fehéreknek 2020-ban sikerült kiharcolniuk először az NB III.-as szereplés lehetőségét, ám akkor egy viszontagságos év múltán visszatértek a megyei I. osztályú bajnokságba. Akkoriban nevezték ki a gárda vezetőedzőjének Ekker Attilát, akinek kis híján sikerült benntartania a reménytelen helyzetben lévő együttest.

Bakulya Mihály

Egy esztendő múltán, 2022 nyarán sikerült a visszatérés, mi több az elért 5. hely sporttörténelmi tett volt, amit idén még überelni is tudott a csapat, bár sokak szívfájdalmára ezúttal is lemaradt a dobogóról. Utóbb pedig általános meglepetésre, vissza is léptették.

csúcson,sport,labdarúgas,Ekker Attila,Körösladány MSK
Ekker Attila is derült égből villámcsapásként élte meg a csapat visszaléptetését
Fotó: Kovács-Goda József

Erre senki nem volt felkészülve

– Miként élte meg a hírt, hogy nincs tovább?
– Tudtuk, hogy ez a nyár sok mindet átírhat a vármegyei fociban. Kérdőjeles volt a Füzesgyarmat bennmaradása és az Előre osztályozós szereplése, azzal viszont egyáltalán nem kalkuláltunk, hogy egy ilyen strukturálisan és játékosállományilag is precízen felépített stabil klub egyik pillanatról a másikra erre a sorsra juthat. A vezetés viszont ezúttal is bizonyította, hogy professzionális szellemben működtette az egyesületet. Nem ment bele kockázatos kalandba és nem hozta kiszolgáltatott helyzetbe a játékosokat. Ez is tükrözi, hogy milyen korrekt viszonyok voltak Körösladányban. Nagyon sajnálom a történteket, a településen nem mindenki érezte át, hogy ebben az egyesületben több mint egy évtizednyi szisztematikus, alázatos munkája fekszik embereknek. Külön sajnálom a helyi fiatalokat, akiknek motivációt és NB III.-as bemutatkozást kínált ez a csapat. Számukra is sokkal nehezebben elérhető lett ez a lehetőség a jövőben.

– Ragyogó tavalyi évet zártak, amit most még überelni is tudtak, de ön maximalista emberként nem volt maradéktalanul elégedett a szerepléssel. Mi ennek az oka?
– Az őszi szereplés megalapozta az étvágyunkat, ennek hatására nyilván merészebb álmokat szövögettünk, ahogy az sportemberekhez illik. A tavasz azonban ráébresztett bennünket, hogy van hová fejlődni. Ezért is sajnálom a kialakult helyzetet, mert úgy gondolom rá tudtunk volna még tenni egy lapáttal. Szerettünk volna ismét éremért küzdeni, de ez már a múlt. Azt gondolom, hogy az elért eredménnyel a játékosok és a vezetők is elégedettek lehetnek, mint ahogyan utólag már én is az vagyok.

Kiszámítható háttér

– Mi az amivel át tudták hidalni a közvetlen riválisok nagyobb költségvetéséből adódó helyzeti előnyét?
– Leginkább azzal, hogy megbízható, kiszámítható hátteret biztosított a vezetés a játékosok és a szakmai stáb felé. Amikor a közös munkát elkezdtük, azt fogalmaztuk meg közösen, hogy egy kiszámítható, stabil, szerethető NB III-as együttest építsünk, lehetőleg megyei játékosokkal. Annak külön örülök, hogy ezen a palettán ladányi játékosok és fiatalok is ott szerepeltek, mi több, komoly részt vállaltak a két év sikeres szerepléséből. Igyekeztünk az emberi és szakmai oldaláról is úgy formálni a keretet, hogy az említett elvárásoknak is megfeleljen az. Az eredmények azt tükrözik, , minden klubért ténykedő személy jó munkát végezett.

– A szomorú bejelentés hírére megkeresték máshonnan?
– Aki ismer tudja rólam, hogy foggal-körömmel nem ragaszkodok egyetlen kispadhoz sem. Sokkal fontosabb, hogy évről évre tudjunk egy lépcsőfokot lépni az adott helyen. Ladányban minden támogatást megadtak ehhez. Úgy gondolom, hogy egy pillanatig sem éltem vissza ezzel. Ezúton ragadnám meg az alkalmat, hogy külön is megköszönjem a lehetőséget Ilyés Lajosnak, aki megteremtette a lehetőségét annak, hogy bemutatkozhassak edzőként is az NB III-ban. Köszönet Karos Károlynak is a bizalomért, Keresztesi Jánosnak a jó munkakapcsolatért, nem utolsósorban pedig a kollégáimnak, Nyúl Gabinak, Futaki Krisztiánnak, Prassler Thomasnak és Harman Józsinak a hozzáértő, önfeláldozó munkájáért. Remek stáb alakult ki, amit szintén támogatottak a vezetők. Külön köszönet a létesítményen és a csapat mellett dolgozóknak, ők mindannyian kellettek hozzá, hogy sikereket tudjunk elérni Ladányban. Igyekeztem mindenkivel jó munkakapcsolatot kiépíteni, talán ez volt a legnagyobb kihívás, amikor belekerültem a klub életébe, hiszen meglehetősen mélyről kellett újraépíteni a csapatot és a bizalmat. Ez a szereplés nem jöhetett volna létre természetesen a játékosok hozzáállása és minősége nélkül. Nekik is hálás köszönettel tartozom.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában