Birkózás

2024.06.19. 12:38

Ezüstből és bronzból jutott medál

Miskolcon, az Egyetemi Sportcsarnokban rendezte meg vasárnap a Magyar Birkózók Szövetsége a 2024-es versenyszezon első felének utolsó hazai versenyét, az U15-ös szabadfogású és leány országos bajnokságot.

Verasztó Lajos

Pleskonics Máté a dobogó második fokán

Fotó: OSBK

A lányoknál ezúttal nem volt Békés vármegyei érdekeltség, a fiúknál százhatvankilencen léptek szőnyegre, köztük a dévaványai, orosházi és szarvasi fiatalok.

A legjobban Pleskonics Máté, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzője szerepelt, aki a +85 kg-osok között ezüstérmet szerzett. Klubtársai közül a 44 kg-ban induló Kis Levente a harmadik helyen végzett, Pusztai Márk pedig az 52 kg-osok között állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzője Verasztó Albert 44 kg-ban ötödik lett, miként a szarvasi Tóth Kevin is, aki az 52 kg-osok mezőnyében nagy csatában kapott ki a bronzmérkőzésen.

Békés vármegyei eredmények. 44 kg: 3. Kis Levente (Orosházi Spartacus Birkózó Klub), 5. Verasztó Albert (Orosházi Birkózó Egyesület). 52 kg: 3. Pusztai Márk (Orosházi Spartacus Birkózó Klub), 5. Tóth Kevin (Szarvasi Birkózó Egyesület). +85 kg: 2. Pleskonics Máté (Orosházi Spartacus Birkózó Klub).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában