Triál

2024.07.16. 10:05

A hőséggel is megküzdöttek a triálosok az orosházi országos bajnokságon

A szombati volt a negyedik triál verseny Orosházán, ám az első országos bajnokság mióta létezik a sportág Magyarországon. Maximális elismerés illeti a bringásokat, hiszen a főtéren felállított közel sem egyszerű pályán rendkívül látványos és színvonalas produkciókat mutattak be a rekkenő hőségben.

Gajdács Pál

A Hegesportban versenyző orosházi Kovács Péter (hátul középen) két kategóriában is bajnok lett

Fotó: HegeSport

Pocsai Richárd a Debexshop Trial Országos Bajnokság főszervezője, versenyigazgatója elmondta, hogy 2021-ben rendeztek először Orosházán triál versenyt, akkor egy regionálisat majd két éven keresztül a Magyar Kupa egyik fordulójának adott otthont. 

– Ebben az évben a Magyar Kerékpáros Szövetség úgy döntött, hogy mi rendezzük az ob-t, ami a legnagyobb hazai verseny és évente csak egyet rendeznek belőle – mondta a fiatal versenyszervező, akitől megtudtuk, hogy már kedden elkezdték építeni a pályát, melyet egy kamionnyi felszerelés, mintegy háromszázötven raklap, hat raklapnyi tégla, nyolc hatalmas kábeldob, harminc–negyven farönk és három nagy konténer alkotott.

– Azt hiszem, hogy méltó nehézségű volt, nem tűnt egyszerűnek a teljesítése, de a versenyzők kiválóan vették az akadályokat, ráadásul semmi probléma nem történt a verseny során. Köszönjük a támogatóinknak, partnereinknek a segítséget, mert nélkülük nem tudtunk volna ilyen szintű versenyt rendezni.

Fotó: Juhász Gergő

Pocsai Richárd hozzátette, a résztvevők száma közel ötven fő volt, minden korosztály (tizenháromban lehetett nevezni, tizenkettőben bajnokot is avattak) képviselte magát a legjobbjaival.

Az amatőrök és a legfiatalabb versenye után a minime és a cadet korosztály következett, ahol egyre több látványos elemet mutattak be. A különböző korcsoportokban pluszos kategóriában is indulhattak azok, akik a koruk miatt már nem kerülhettek be a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) kategóriájába, ugyanakkor tudásban nem maradtak el attól.

A legnagyobb érdeklődés természetesen az Elite kategória küzdelmeinek szólt, külön az orosházi Kovács Péternek, aki hatszoros bajnokként lendült neki az ob-nak, majd az a kisebb kerekű bringákat felsorakoztató Elite 20 és az Elite 26 versenyét is megnyerte. Utóbbiban kétszer is megmérettek a versenyzők, az alapszakasz után a Final Four-ban is.

Kovács Péter
Fotó: Juhász Gergő

Győztesek. UCI-kategóriák. Elite 26 (2005 és annál idősebbek): Kovács Péter (HegeSport). Elite 20 (2005 és annál idősebbek: Kovács Péter. Junior 26 (2006–2008): Papp Zalán (George SE). Junior 20 (2006–2008): Klepács Barna (DSI-Debrecen). Cadet (2008–2009): Fark Zalán (HegeSport). Poussin (2014–2015): Demeter Mihály (HegeSport). Minime (2010–2011): Túróczi Lőrinc (Fair Play Trial Team). 

Nem UCI-kategóriák. Open: Kovács Dávid Tamás (DSI Debrecen). Poussin+ (2013 és annál fiatalabbak): Nikolov Zalán (Fanatix). Benjamin+ (2011 és annál fiatalabbak): Fintor György (DSI-Debrecen). Minime+ (2009 és annál fiatalabbak): Pazgyera Denisz (Komáromi Nyilvánosság). Cadet+ (2007 és annál fiatalabbak: Majoros János (DSI-Debrecen).

Fotó: Juhász Gergő

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában