Labdarúgás

2024.07.21. 20:47

Döntetlen a karcagi bajnoki főpróbán

Egy héttel az NB III.-as labdarúgó-bajnokság rajtja előtt Karcagon tartotta a finomhangolást a Termál FC együttese. A fürdővárosiak voltak az első vendégek a nemrégiben átadott helyi sportkomplexumban, ahol ennek megfelelően sok néző előtt játszhattak a csapatok. A találkozó a második félidei gólváltással döntetlenre végződött.

Bakulya Mihály

Csicsely János ismét jókor volt jó helyen. Archív fotó: Kovács-Goda József

Karcagi SE–Gyulai TFC 1–1 (0–0)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Karcag, 500 néző.
Karcag: Fedinisinec – Győri Á., Bernáth, Szabó K., Fábián – Györgye, Szűcs K. – Talpalló, Nagy Zs., Szakács – Constantinescu. Játszott még: Szundi, Varga B., Sághy, Gelley, Vaskó, Tóth D., Varga Zs., Vona, Székely, Lakatos. Vezetőedző: Varga Attila.
Gyula: Kertész (Füstös, 46.) – Szabó Zs. (Szabó P., 46.), Nagy S. (Kukla, 80.), Wéber, Zabari (Krajcsó, 60.) – Sztankó (Kovács Zs., 75.), Zelenyánszki (Szilágyi, 80.) – Czirok (Kepenyes, 75.), Geiger, Varga T. (Vörös, 60.) – Ilyés (Csicsely, 60.). Vezetőedző: Ekker Attila.
Gólszerző: Constantinescu (61. – 11-esből), ill. Csicsely (71.).

Az Észak-keleti csoport legutóbbi 8. helyezettje várt az újonc gyulai csapatra, melynek soraiban szinte minden játékos kellő NB III.-as rutinnal rendelkezik. Nagy iramban kezdett mindkét fél, az első lehetőségek a vendégek előtt adódtak, ám később kiegyenlített lett a játék. Bár a látogatóknál volt valamivel többet a labda, Talpalló Norbert kishíján a Karcagnak szerzett vezetést, ám a labdája a kapuvason csattant.
A házigazdák a második játékrészt picivel aktívabban kezdték, így hoztak össze a 60. percben egy büntetőt is, amit az egykori gyarmati támadó, Constantinecu értékesített. Nem sokat váratott az egyenlítés sem, ami Czirok és Krajcsó érdeme. Előbbi egy szabadrúgást hozott össze a tizenhatos sarkánál, utóbbi pedig úgy végezte azt el, hogy a kapus csak bravúrral kiütni tudta, de a kipattanót a szemfüles Csicsely a kapuba kotorta. A folyamatos cserék sem vetettek vissza az iramból, újabb gól azonban már nem született a sportszerű csatában, melyen a helyzetek alapján a gyulaiak valamivel közelebb álltak a sikerhez.
Ekker Attila: – Kitűnő körülmények fogadták a labdarúgókat, akik ezt nagy iramú játékkal igyekeztek meghálálni. Kifejezetten jó munkát tett bele minden játékosunk, a bajnoki rajt előtt minden szempontból tökéletes mérkőzést tudtunk játszani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában