Tenisz

2024.07.18. 19:28

Egyesben is befejezte Bondár Anna

Bondár Anna kiesett a nyolcaddöntőben a 232 ezer euró összdíjazású, budapesti salakpályás női tenisztornán, ahol már csak párosban van versenyben magyar játékos.

Beol.hu

Bondár Anna nagyot küzdött, de most ez is kevésnek bizonyult. Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

A világranglistán elfoglalt 98. helyével a legjobb magyarnak számító Bondár csütörtökön a 166. helyezett német Ella Seidellel csapott össze, pályafutása során először. A selejtezőből érkezett ellenfél 19 évesen még nem rendelkezett komolyabb nemzetközi eredménnyel, legjobb pozíciója a 146. volt.
A korábbiakhoz hasonlóan az Asbóth József Stadion zárómérkőzésére is rekkenő hőségben került sor, a nézők igyekeztek az árnyékos helyeket elfoglalni. A Hajdúszoboszló SE sportolója gyorsan 3:0-ra elhúzott, de néhány hiba következtében hamburgi riválisa hamar utolérte őt. A 27 éves magyar 5:5-nél ismét elvesztette az adogatását, Seidel pedig egy óra elteltével kiszerválta a szettet.
A folytatásban az ellenfél 2:1-nél már játszma- és brékelőnyben volt, de Bondár fokozatosan átvette az irányítást, és 5:3-ra fordított. A szettet azonban nem sikerült lezárnia adogatóként, sőt, Seidel elkezdett kevesebbet rontani, és két brék után kiszerválta a második felvonást, ezzel a meccset is. A találkozó 1 óra 59 percig tartott.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Ella Seidel (német)–Bondár Anna 7:5, 7:5

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában