Sakk

2024.07.22. 12:10

Egyik viharsarki nagymester sem maradt érem nélkül

Ajkán rendezték meg immáron kilencedik alkalommal a pénzdíjas Csaba Árpád emlékversenyt, nemzetközi villám és rapid sakkversenyt, amely egyben nyílt magyar bajnokság is volt mindkét kategóriában. Kézt viharsarki nagymester is érdekelt volt, egyik sem maradt díj nélkül.

Verasztó Lajos

Ifj. Balog Imre a hosszabb idejű partikban volt eredményesebb

Az első napon a 13 fordulós villám versenyen 18 ország 232 sakkozója ült asztalhoz, köztük 35 nemzetközi nagymester (GM), két női nemzetközi nagymester (WGM), 24 nemzetközi mester (IM) és 33 FIDE-mester (FM). A békéscsabai Erdős Viktor (GM), a Kőbánya SC sakkozója 9,5 ponttal az ötödik helyen végzett, a magyar bajnokságban pedig a második helyet szerezte meg. A békési ifj. Balog Imre (GM) az ajkaiak versenyzője 8 pontot gyűjtött, ami a 36. helyre volt elég. A bajnokságban 15. helyen végzett. Az erőpróbát a magyar színekben versenyző ajkai Sjugirov Sanan (GM) nyerte 11 ponttal. 

A kétnapos 11 fordulós rapid versenyben 19 nemzet, 238 sakkozója mérte össze tudását. A mezőnyben 34 nemzetközi nagymester (GM), két női nemzetközi nagymester (WGM), 20 nemzetközi mester (IM), és 31 FIDE-mester (FM) volt. A legeredményesebbnek az ukrán Pavel Eljanov (GM) bizonyult 9 ponttal, a második helyen az ajkai Bánusz Tamás (GM) végzett szintén 9 egységgel, míg a harmadik ifj. Balog Imre lett (8,5). Erdős Viktor 7,5 ponttal a 21. helyen zárt. A magyar bajnokságban mindez ifj. Balog Imre számára második, Erdős Viktornak hatodik pozíciót jelentett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában