Labdarúgás - NB II

2024.07.28. 21:55

Az Előre pontokat hagyott Kozármislenyben - galériával

Idegenbeli döntetlennel kezdte meg az NB II.-es bajnokságot az Előre FC labdarúgócsapata. A viharsarkiak remek első félidőt produkáltak Kozármislenyben, mégis a csak a hajrában tudtak betalálni, de a passzívabb baranyai együttesnek a hosszabbításban erre egy szabadrúgásból válaszolt.

Bakulya Mihály

Tóth Máté volt a csabai együttes egyik motorja a középpályán. Archív fotó: Jenei Péter

HR-Rent Kozármisleny–Békéscsaba 1912 Előre 1–1 (0–0)
NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Kozármisleny, 650 néző. Vezette: Bana Gergely (Kovács Gábor, Sinkovicz Dániel).

Tóth Máté volt a csabai együttes egyik motorja a középpályán. Archív fotó: Jenei Péter

Kozármisleny: Lékai – Nagy E., Vajda, Horváth D. – Schuszter (Beke, 88.), Major S. (Horváth P., 67.), Kozics, Pesti (Kócs-Washburn, 46.), Turi T. – Daru (Barkóczi, 80.), Kirchner. Vezetőedző: Pinezits Máté.
Békéscsaba: Póser – Kővári (Maronyai, 75.), Kovács G. (Hodonicki, 88.), Csató M., Mikló – Kuzma, Tóth M., Szabó B., Kóródi (Pintér, 67.) – Czékus (Sármány, 67.), Zádori (Vólent, 75.). Vezetőedző: Csató Sándor.
Gólszerző: Kirchner (93.), ill. Pintér (86.).
Sárga lap: Kócs-Washburn (65.), Nagy E. (74.), ill. Kovács G. (3.), Czékus (53.), Pintér (68.).

86. perc: Jobb oldali csabai akció zárult beadással, melyre a hosszú oldalon Pintér Norbert érkezett pontosan és a kapufa tövénél tessékelte kapuba a játékszert, 0–1.

94. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Kozármisleny a tizenhatos bal csücskénél. A labda mögé Kirchner Krisztián állt, aki laposan lőtt a bal sarokba, Póser kapus késve vetődött, így nem tudott hárítani, 1–1.

Az első negyedóra kiegyenlített játéka során két Czékus-löket, illetve egy közeli fejes veszélyeztette a hazaiak kapuját. Mindez felbátorította a lilákat, akik egyre inkább átvették a meccs irányítását. Az ivószünet után is csabai lábakon járt többet a labda, Miklóék sokmozgásos játékával nem igazán tudtak versenyre kelni a házigazdák. Gólszerzési lehetőség is csak a viharsarkiak előtt akadt, de félóra elteltével Szabó Bálint lövését blokkolták, tíz minutával később pedig Kóródi elől mentettek ígéretes helyzetben.

A második félidő elején ismét egy bátrabb baranyai csapatot láthatott a publikum, azonban a kezdeményezése hamar alább hagyott. A folytatásban a Csaba járatta valamivel többet a labdát, igaz a lendület és az iram ekkor már közel sem emlékeztetett az első 45 perchez. Eseményt a 64. minutában Kóródi megmozdulása jelentett, akinek a bal alsó sarokra tartó lövését védte Lékai. Kölcsönös sárga lapok és cserék álmosították a játékot, és amikor már-már úgy tűnt, hogy a két fél nem bír egymással, felpörögtek az események. A hajrában előbb váratlanul megszerezte a vezetést a Békéscsaba, de a mislenyiek nem akartak beletörődni a vereségbe, és a hosszabbításban egy szabadrúgásból sikerült egyenlíteniük.

 

A döntetlen nem állt távol a látottaktól, ezzel együtt a vendégekben jócskán maradhatott hiányérzet a legvégén kapott, elkerülhetőek tűnő találat miatt.

Jó: Kozics, Kirchner, ill. Szabó B., Pintér, Tóth M., Kuzma.

Csató Sándor: – A végeredmény miatt bosszús vagyok, viszont a csapat által mutatott játéknak örülök. Amit elterveztünk, azt megcsináltuk. Volt tartása a csapatunknak, jó kontrákat vezettünk, szóval biztató, amit láttam.

További eredmények: Budafok–Bp. Honvéd 3–3, Csákvár–Kazincbarcika 3–2, Mezőkövesd–BVSC 0–0, Soroksár–Gyirmót FC 1–2, Ajka–Szentlőrinc 0–1, Tatabánya–Szeged 3–2, Vasas–Kisvárda 3–1.

Következik. 2. forduló. Augusztus 4., vasárnap, 17.30: Szentlőrinc SE–Soroksár SC, BVSC-Zugló–FC Csákvár. 19.00: Kisvárda Master Good–Budafoki MTE, Budapest Honvéd FC–Tatabányai SC, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Kozármisleny FC, Békéscsaba 1912 Előre FC–FC Ajka, Gyirmót FC Győr–Mezőkövesd Zsóry FC, Kazincbarcika SC–Vasas FC.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában