Párizs-2024

2024.07.25. 07:48

… és akkor Anita elsírta magát

Máig kirázza az embert a hideg, ha látja-hallja Márton Anita riói olimpián (2016) vívott csatáját a bronzéremért. De hogy élte meg mindezt az edzője, Eperjesi László? Így mesélt róla:

Szigeti Csaba

Márton Anita, Eperjesi László és riói bronzérem

„A hatodik, utolsó sorozatra maradt a helyezések végső elosztása. A német nem tudott újítani, számára biztossá vált az ötödik hely. Ekkor következett Anita! A kínaival egyazon eredménnyel, második legjobb lökéssel a harmadik helyen állt. Tehát, ha a kínai csak egy centit is javít a legjobbján, Anita lecsúszik a dobogóról és negyedik lesz…     Feszült percek következtek. Egyetlen utasításom volt számára ebben a túlfűtött helyzetben: ERŐS VAGY! OLDD MEG ERŐBŐL! 

És láss csodát! Megoldotta! A négy kilós súlygolyó a húsz méteres vonalat érintve csapódott a zöld gyepbe! Végtelennek tűnő pillanatok következtek, míg a hivatalos eredményjelzőn megjelent a 19,87 m! Ez 39 centiméteres új országos csúcs!!! Centiméterre azonos eredmény a második helyen álló Egyesült Államokból érkezett dobónővel! Következett a kínai, aki tudtuk, hogy akár 20 feletti eredményre is képes. Ekkor kis szünet következett a verseny lebonyolításában. A kínai hosszasan készülődött! A másodpercek végtelennek tűntek. Mikor megkezdte utolsó kísérletét a rivális, már láttam a mozgásán, hogy az önbizalma megtört, meglepte Anita kitűnő eredménye. Kísérlete rövidre sikerült, és ekkor már biztossá vált a bronzérmünk! Anita elsírta magát, és én sem tudtam a könnyeimnek gátat vetni. Hihetetlen érzések keringtek bennem… Egy pillanat alatt igazolni látszott az a rengeteg elvégzett munka, verejték, lemondás, a számtalan átalvatlan éjszaka, a megírt, olykor átírt edzéstervek sokasága, a kételyek, a bizakodás és a HIT... Hit Anitában, és abban, hogy ezt a teljesítményt elérhetjük!”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában