Labdarúgás - Vármegyei II. osztály

2024.07.23. 07:08

Együtt marad a komlósi csapat

Szombaton lejátszotta a felkészülési időszak első tesztmérkőzését a Tótkomlósi TC labdarúgócsapata. A Vármegyei II. osztály B csoportjának bronzérmesét az állandóság jellemzi idén nyáron, a korábbi trenden sem kellett változtatni a játékosmozgás miatt.

Bakulya Mihály

A tehetséges ifjú irányítóra, Ondrejó Gergőre lassan főszerep vár a piros-kékeknél. Fotó: Kertmegi Kevin

Változatlanul a helyi, illetve komlósi kötődésű játékosokra alapoznak. A három érkező is beleilleszkedik ebbe a képbe, hiszen a Jámbor fivérek – közülük József Mezőhegyesről, Gábor pedig Végegyházáról tért vissza –, és az Orosházáról igazolt Deli Lajos Patrik is a város szülötte.
– Jámbor Joci hazatérésével megtaláltuk azt a vezéregyéniséget, aki nagyon hiányzott a tavalyi csapatunkból. A cél az, hogy a csatlakozó rutinos embereink elősegítsék a pályán a fiataljaink további fejlődését. Az érkezők mellett állandóság jellemzi a keretet, csupán Horváth János hagyott fel kényszerűségből a focival, összesen 24 tagú keret áll a rendelkezésre – újságolta Horváth Henrik edző, aki a felkészülés időszakára egy egyéni futást, pluszt két közös tréninget írt elő a labdarúgók számára.
A negyedik összejövetelt a gyakorló mérkőzések jelentik a hétvégéken. Az elsőt szombaton a harmadosztályba visszalépő Medgyesbodzás ellen játszották a piros-kékek és 4–1 arányú győzelmet arattak. A folytatásban összecsapnak még a Makó II., a Kiskundorozsma és a Nagyszénás együtteseivel, s valamennyi találkozót saját pályájukon játsszák le.
– Gyűlnek a kilométerek a lábakban, megfelelő létszámmal zajlik a munka, az apró szépséghibát az jelenti, hogy egyelőre nem ismerjük az ellenfeleket és a lebonyolítást. Amíg ezek nem realizálódnak, addig a konkrét helyezésbeli célokat sem lehet meghatározni, mindenesetre bízunk benne, hogy megmarad a tavaszi lendület és üde színfoltjai tudunk lenni a mezőnynek – tette hozzá a szakvezető.

A további felkészülési mérkőzések tervezete
Július 27., szombat: 17.00: Tótkomlósi TC–Makói FC II.
Augusztus 2., péntek, 18.00: Tótkomlósi TC–ESK Kiskundorozsma
Augusztus 10., szombat, 17.00: Tótkomlósi TC–Nagyszénás SE

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában