Kézilabda - NB I. B női

2024.07.18. 09:29

Megfiatalított csapattal kezdik az évet Orosházán

Hétfőn megkezdte a nyári felkészülést a Zengő Alföld Orosházi KA NB I. B-s női kézilabdacsapata. Nyomban két edzést vezényelt számukra az újdonsült vezetőedző, Törő Szabolcs. Az esti mozgás előtt Dancsó Attila klubelnök is vázolta terveket, illetve hivatalosan is bemutatta a stábot a csapatnak.

Bakulya Mihály

Az első edzésnek idén is megvolt a sajátos varázsa. Fotó: Orosházi KA

A lányok nem teljesen felkészületlenül érkeztek az első tréningre, tekintettel arra, hogy két hete egyéni program alapján gyűjtötték az erőt odahaza, ennek megfelelően az erőállapot fejlesztésére kevesebb energiát kell fordítani.
A keret jócskán megváltozott, az öt távozót öt új játékos váltotta. Pécsi Villő, Kozma Flóra, Gutecz Réka, Vass Víta és Madera-Domokos Claudia-Esther az orosházi színeket választotta, de van egy visszatérő saját nevelésű játékos is. Az átlövő Patyi Anna tanulmányai miatt Dániában töltötte az előző idényt, ahol a nagy múltú Viborg ifjúsági együttesében játszott.

Egységbe tömöríteni az egyéniségeket

A játékosok mellett a kispadon is változás történt. Morva Zoltánt Törő Szabolcs váltotta, akinek a munkáját másodedzőként Zalai Csanád segíti majd, míg a kapus-, illetve erőnléti edzői feladatkört továbbra is Marton Richárd látja el.
– Nagy kihívásként tekintek az új feladatra, a csapatomat 17 különböző személyiség alkotja. A legnagyobb feladat elsőként az lesz, hogy ezeket a személyiségeket összehangoljam és egy cél felé tereljem – fogalmazott a válogatott kézilabdázóból lett edző.
Arról is beszélt, hogy az első hét leginkább a ráhangolódás, ismerkedés jegyében zajlik majd. A hétvégén egy csapatépítő túrára utazik a csapat a szerbiai Adára. A második hét erősebb lesz, majd a csúcsterhelést a harmadik héten kapják a lányok, de jövő pénteken már edzőmérkőzést is játszanak. Törő Szabolcs a korábbi nyilatkozatát megerősítve elmondta, minden feltétel adott Orosházán, hogy magas szintű munkát végezzenek.

Szerethető csapatot szeretne a klubelnök

Dancsó Attila klubelnök a tervek felvázolása közepette utalt arra, hogy hosszú szezon kapujában áll a jelentősen megfiatalított együttes, melynek a 21 évet sem éri el az átlagéletkora. Koruk alapján több játékos még az U20-as bajnokságban is szerepelhetne.
– Az elsődleges feladat az lesz, hogy a középmezőnyben megőrizzük a helyünket. Tehetséges, fiatal játékosok alkotják a csapatot, akik már az elmúlt évben bizonyították, hogy képesek jó teljesítményre. Azt a képet semmiképp sem kívánjuk elengedni. Idén is egy olyan szerethető csapatot szeretnénk látni, amely ellen hazai pályán senki nem mehet biztosra, de a legfontosabb, hogy sehol ne töltsünk be alárendelt szerepet – emelte ki az elnök.

A Zengő Alföld Orosházi KA 2024/2025-ös kerete
Kapusok: Bálint Anna, Reszegi Eszter, Madera-Domokos Claudia-Esther
Szélsők: Pécsi Villő, Jáhn Krisztina, Rácz Panna, Leczkési Molli
Átlövők: Baráth Berta, Petri Ildikó, Patyi Anna, Kenyeres Barbara, Péter Petra
Irányítók: Vass Víta, Bedron Viktória
Beállók: Ács Orsolya, Kozma Flóra, Gutecz Réka
Vezetőedző: Törő Szabolcs
Másodedző: Zalai Csanád
Erőnléti-, és kapusedző: Marton Richárd

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában