Röplabda

2024.07.23. 10:10

Telkiben készül a női röplabda nemzeti csapat

Mozgalmas heteket élnek a magyar női felnőttválogatott tagjai, akik az elmúlt héten Kaposváron kezdték el az edzéseket az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőkre, e héttől pedig Telkibe teszik át a székhelyüket.

Gajdács Pál

A női válogatott Kaposváron kezdte le a munkát a selejtezőkre

Fotó: Muzslay Péter /Somogyi Hírlap/

Alessandro Chiappini válogatottja augusztus végéig Romániában, majd Szlovéniában edzőtáborozik, utóbbi helyszínen a házigazda mellett Horvátországgal is játszik felkészülési mérkőzést.

A keret szinte ugyanaz, mint az Európa-ligában volt, a békéscsabai egyesületből jelenleg a liberó, Kertész Petra a tagja.
A szövetségi kapitány centerproblémával küszködik, mert bár jelenleg a békéscsabai nevelésű Radnai Luca is a nemzeti csapattal készül, ő augusztus elején már az Egyesült Államokba utazik, hogy elkezdje egyetemi tanulmányait. Így rá, valamint a továbbra is sérüléssel bajlódó Fekete Fannira sem számíthat az olasz szakember.
A női válogatott augusztus 17-én Dániában lép pályára a 2026-os kontinensbajnokságra kvalifikáló Eb-selejtező keretében, egy héttel később pedig Belgiumot fogadja az Érd Arénában. A visszavágókat jövő augusztusban játsszák le.
A női csapat ezzel szemben tavaly sorozatban ötödször volt Eb-résztvevő, s végül a 24. helyen zárt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában