Röplabda

2024.07.31. 10:38

A Módszertani Központ első fél éve

Már több, mint fél éve működik a Röplabda Specifikus Módszertani Központ (RSMK), amely konferenciák, továbbképzések szervezésével segíti a magyar röplabdázásban dolgozó szakemberek munkáját. A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) az RSMK-val kapcsolatos feladatok ellátását a Békéscsabai Röplabda Akadémiára bízta.

Gajdács Pál

Baran Ádám

Fotó: Fotó: MRSZ

Baran Ádám, a Módszertani Központ stratégiai igazgatója az MRSZ honlapján elmondta, hogy az első kézzelfogható eredmény a Jimmy Czimek által írt, Röplabda – Edzés& edzősködés, utánpótlás korosztálytól a professzionális röplabda játékosig című könyv magyar nyelvre való lefordítása és kiadása. Megemlítette még a Telkiben megrendezett Nemzetközi Röplabda Specifikus Konferenciát, melyen közel 250 szakember vett részt és a Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) idén júniusában hazánkban megtartott nívós edzőtovábbképzését is.

– A magyar röplabdázásban dolgozó szakembereknek van igényük arra, hogy fejlődjenek és naprakész tudást szerezzenek – mondta Baran Ádám.

A napokban megjelent az RSMK szakmai folyóiratának első száma. Az igazgató elmondta, hogy igyekeztek olyan témákat feldolgozni, melyeknek gyakorlati hasznát veszik a szakemberek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában