Beol podcast

2024.07.23. 17:35

Újkígyóstól Athénig: vendégünk Skaliczki László

Stúdiónk vendége Skaliczki László újkígyósi kézilabda mesteredző volt. Beszélgetésünk apropóját az adta, hogy 20 esztendeje irányításával az athéni olimpián a negyedik helyen végzett a magyar férfi kézilabda-válogatott.

Nyemcsok László

Skala – ahogyan Békésben és az egész országban ismerik, szeretik – elmondta, 1981-ben országos úttörő-olimpiát nyert az újkígyósi ifjú titánokkal, és ez eszébe jutott, amikor az athéni olimpián a legjobb négy közé jutottak be a felnőtt magyar válogatottal.

skaliczki lászló, kézilabda, mesteredző, olimpia
Skaliczki László szerencsésnek tartja magát, mert egész életében azzal foglalkozhatott, amit szeretett. Fotó: Beol.hu

– A sors kegyeltjének mondhatom magam, mert végig azzal foglalkoztam, amit szeretek – hangsúlyozta. – Néha a szerencse elpártolt tőlünk, néha mellénk állt, ami az egyik mérkőzésen elveszett, a másikon visszajött. Lehet, hogy csak évek múltán, de így kerek a világ.  

Amire Skala nagyon büszke, számos Békés vármegyei tehetség útját egyengette – a teljesség igénye nélkül Mohácsi Árpádtól Ancsin Gáborig –, de ez igazából a játékosoknak köszönhető. Ami pedig örökre feledhetetlen számára, az a kettős meccsek hangulata a békéscsabai sportcsarnokban, négyezer néző előtt.

– Természetesen szurkolok a női és férfi kézilabda-válogatottnak is a párizsi olimpián – hangsúlyozta Skala. – Ha csak egy kicsivel jobbak vagy szerencsésebbek lesznek, mint mi 20 éve Athénban, az már érmet jelent.         

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában