Úszás

2024.07.25. 08:06

Szenior úszók randevúztak Tótkomlóson

Az idei volt sorrendben a 19. nemzetközi masters úszóverseny, amelyet a Tótkomlósi Rozmár Szenior Úszóklub Egyesület rendezett a helyi Rózsa fürdőben.

Beol.hu

A tótkomlósi rendező stáb és a megannyi érmes helyezést elért helyi versenyzők, az első sorban jobbról a harmadik Kancsó János főszervező, klubelnök

Az egynapos eseményen 25 klub, köztük négy romániai és egy szerbiai képviseltette magát, továbbá öt egyéni induló vett részt a viadalon. Az egyéniek között szerepelt dobozi és mezőkovácsházi vállalkozó szellemű versenyző, a megyei klubok viszont mindegyike delegálta legjobbjait.

Az ünnepi köszöntőket követte a már hagyományos medence körüli felvonulást, majd felcsendült a himnusz is. A ceremónia után pedig egymás követték a sprintszámok, ugyanis a medence adottságaiból kifolyólag a férfiaknak és a nőknek egyaránt minden úszásnemben kiírtak 33 1/3 méteres távot, valamint 133 1/3 méteres vegyesúszást.
A versenyen mintegy 150 felnőtt és a családi váltók jóvoltából sok-sok gyerek vett részt. Nem mellesleg 43 felnőtt váltó, illetve 15 családi váltó nevezett az eseményre. Ami az utóbbit illeti, három kategóriában hirdettek versenyt. Az unoka, szülő, nagyszülő kategóriában a szarvasi id. Tari László, ifj. Tari László, Tari Zalán trió végzett az élen; az egy szülő két gyermek esetében a tótkomlósi Kukucskáné Pálca Réka, Kukucska Nolen, Kukucska Benett hármas győzött, míg a két szülő, egy gyermek kategóriában az ugyancsak tótkomlósi Kukucskáné Pálca Réka, Kukucska Róbert, Kukucska Benett együttes bizonyult a legjobbnak.

A békéscsabaiak sikerkovácsai

Különdíjak átadására is sor került, amelyeket Kancsó János, a helyi klubalapító, a Tótkomlósi Rozmár Szenior Úszóklub Egyesület elnöke, a viadal főszervezője adott át. Így az egyik az Első nevező díja, amit a Hód-Triatlon és Öttusa SE versenyzője, Olasz Sándorné Kiss Éva vehetett át. A Legidősebb női induló díját a 85 esztendős Bodnár Istvánné (Szentesi Delfin ESC) kapta meg, míg a férfiak esetében klubtársa, az egy évvel idősebb Melkuhn Dezső érdemelte ki.

A Békés vármegyei dobogósok. Békéscsabai Szenior Úszó Egyesület: dr. Dávid Gyula, Gazsyné Hrabovszki Edit, Juhász Mátyás, dr. Kocsor Ferencné. Gyulai dr. Regele Károly Szenior Úszó Klub: Bagi Csilla, Fehér Edit, dr. Legeza László, Murnyák Zsuzsanna, Seres László. Tótkomlósi Rozmár Szenior Úszóklub Egyesület: Apatóczki István, dr. Balás Gábor, Fazekasné Vogel Anita, Földesi Róbert, Gáll Jánosné, Gyúrós Pál, Horváth Jánosné, Kancsó János, dr. Kancsó János, Kancsó Károly, Kukucskáné Pálca Réka, László Tamás, Malya Attila, Vogel Andrea. Dobozi egyéni induló: Nagy Ida.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában