Díjugratás

2024.08.16. 11:53

Dér Tibor harmadik a minősítőn

Negyedik nyári versenyét rendezte meg az elmúlt hétvégén Kecskeméten az Airvent Lovas Club-Pataki Ménes, melyen a Békés vármegyei lovasok is elindultak, s ha már ott voltak, igyekeztek onnan nem üres kézzel hazatérni.

Gajdács Pál

Dér Tibor nagy mezőnyben lett harmadik Kecskeméten

Az országos minősítőként is számon tartott viadalon a békéscsabai Kentaur Lovas Egylet tapasztalt lovasa, Dér Tibor szerepelt a legjobban, aki az 5 éves lovak versenyében, 115 centiméteren, az ND-Sabo Equesatrian-díjért 36 versenyző között az előkelő harmadik helyen végzett.

Békés vármegyei eredmények. 5 éves lovak, 115 cm: 3. Dér Tibor (Kentaur Lovas Egylet, Békéscsaba) Clerqie Van’t Langeveld Z n. l. 105 cm, 4 éves lovak: 4. Jován Richárd (Mezőhegyesi Ménes KH SE) Varisco n. l. 130 cm, nyitott: 5. Potocska Attila (Potocska LSE, Békéscsaba) Aphrodite n. l. 115 cm, nyitott: 5. Li Yuyan (Mezőhegyesi Ménes KH SE) Lorina M n. l.

Hagyományteremtő szándékkal írtak ki díjugrató versenyt Gyulán, a Steigerwald Tanyán, melyre szép számban 11 egyesületből 17 lovas 21 lóval nevezett. Nagyon vonzó volt a verseny extradíjazása, melynek összértéke 500 ezer forint volt.

A Békés vármegyei lovasok kitűnően szerepeltek, mivel négy versenyszámból hármat nyertek.

A 90 centiméteres nyitott számban az Amy Queennel versenyző Garzó Ádám (Berényi Lovasbarátok Egyesülete), a kezdő lovasoknál 100 cm-en Zolnai Jázmin (Kentaur Lovas Egylet, Békéscsaba) Melindával, a 110 centiméteres nyitott számban Susánszky Pál (Békéscsabai SZI LSK) Zorka nyergében győzött, míg a 100 cm-es nyitottban Colett nevű lovával Potocska Attila második lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában