Labdarúgás

2024.08.22. 10:23

Komoly erőfelmérő lesz az Orosházának és a Békéscsabának is

A három alulról érkező csapatból kettő, a Kondoros és a Békés is pontot, pontokat szerzett a vármegyei I. osztályú bajnokság nyitányán, csak a Dévaványa nem részesült sikerélményben. Utóbbi együttes a szombati második fordulóban Nagyszénáson próbál javítani, a Békés Gyomaendrődön, a Kondoros Füzesgyarmaton szeretné a pontjai számát gyarapítani. A sárrétieket kiütő Békéscsaba II. Orosházán vendégszerepel.

Gajdács Pál

A zöld mezes kondorosiak Füzesgyarmaton is bravúrpontban reménykednek

Fotó: Archív fotó: Bencsik Ádám

Augusztus 24., szombat, 11.00

Szeghalmi FC–Szarvasi FC

Oláh Ferenc, a Szeghalmi FC edzője: – Az osztály egyik legerősebb játékoskeretével rendelkező együttesét fogadjuk. Sajnos nem sikerült a bajnoki bemutatkozásunk, pedig kifejezetten jól kezdtük a kondorosi mérkőzést. A szombati találkozó előtt nem nekünk áll a zászló, rengeteg problémával küzdünk, de mindent megteszünk a tisztes eredmény eléréséért. Sportemberek vagyunk, szeretnénk pontot szerezni. Bízom a csapategységben és persze a taktikában. Remélem, hogy jó meccset játszunk a szarvasiakkal.

Augusztus 24., szombat, 17.30

Orosházi MTK-ULE–Békéscsaba 1912 Előre II.

Bodzás Ádám, Orosházi MTK-ULE edzője: – Jól sikerült a nyári felkészülés és jól is igazoltunk, éppen ezért fájó a hétvégi pontvesztés, főleg a látottak alapján. Sokat birtokoltuk a labdát, ellenfelünk pedig nem törekedett a folyamatos játékra. Jól működött a csapat, de van még min dolgozni. A soron következő ellenfelünk már az első mérkőzésén bizonyította, hogy komolyan gondolja a második számú együttesük magasabb szintre emelését. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, ami merőben más lesz, mint a hétvégi. Két olyan csapat fog találkozni, amelyik nemcsak védekezésre lesz berendezkedve, ebből adódóan akár több gólos mérkőzés is elképzelhető. Komoly erőfelmérő lesz, de bízom a csapatomban és a jó hazai kezdésben.

Nagyszénás SE–Dévaványai SE

Kvasznovszky József, a Nagyszénás SE edzője: – Igaz, hogy csak a lefújás előtt egyenlítettünk, de előtte rúgtunk két kapufát is, vagyis a helyzeteink alapján akár meg is nyerhettük volna a szarvasi mérkőzést. Csapatunkat a harcias, agresszív játék jellemzi, amely mindig motiváltan lép pályára. Nem téveszt meg bennünket a dévaványaiak gyomaendrődi veresége, rá fognak menni arra, hogy pontokat szerezzenek. Szombati ellenfelünk alaposan megerősödött a nyáron, NB-s bajnokságban játszó labdarúgók csatlakoztak soraikba. Nagy Szabolcs Dávidra nem számíthatunk, aki Németországban vállalt munkát. Tőlünk öt játékos távozott a nyáron, de jól tudtunk igazolni, melléjük fiatalokat próbálunk beépíteni a csapatba. Az első lépések biztatóak, szeretnénk hazai pályán az első győzelmünket megszerezni.

Gyomaendrődi FC–Békési FC

Karászi László, a Gyomaendrődi FC edzője: – Nagyon remélem, hogy ott folytatjuk, ahol Dévaványán abbahagytuk. A Békéssel kapcsolatban sötétben tapogatózom, mert nem ismerem annyira a csapatukat, de az azért az első fordulóban látszott, hogy nagyon lelkesek és képesek a bravúrra. A tavasszal megsérült Pásztor Olivért megműtötték és vannak még nyaralóink, így közel sem lesz teljes a keret, ám így is be akarjuk gyűjteni a három bajnoki pontot.

Mezőhegyesi SE–Jamina SE

Rotár Péter, a Mezőhegyesi SE edzője: – Szerettük volna győzelemmel kezdeni a bajnokságot, de idény eleji formában játszottunk Békésen. Jelentős változások történtek a játékoskeretben, új csapatot kell építeni, ami még nem fejeződött be. A Jamina döntetlent játszott a jó játékerőt képviselő Orosháza ellen. Bízom benne, hogy a lelkes szurkolóink előtt sikerül hazai pályán győzelemmel bemutatkozni. A békési mérkőzéshez képest bővül a keret, hiszen Balogh Dániel és Lakatos Erhard és a sérüléséből felépülő Zsilák Máté is visszatér a csapatunkba.

Füzesgyarmati SK–Kondorosi TE

Fábián Ottó, a Füzesgyarmati SK edzője: – A békéscsabai mérkőzést muszáj gyorsan elfelejteni. A héten minden nap tartunk edzést, felkészülten várjuk az újonc Kondoros csapatát. A tavaly még megye kettőben játszó ellenfelünk jó képességű, erős csapat, a Szeghalom elleni sikeres bajnoki bemutatkozásuk is ezt mutatja. A játékoskeret teljes, bízunk a győzelemben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában