Labdarúgás - Magyar Kupa

2024.08.03. 20:47

Fekete viharsarki kupanap - galériával

Nem sikerült a bemutatkozás szombaton a vármegyei csapatoknak a labdarúgó Magyar Kupában. A hazai pályán szereplő Gyomaendrőd nem bírt az NB III.-as újonc Dunaharasztival. A jelentősen megfiatalított és tartalékos Füzesgyarmat számára a Duna-partján fekvő Hartán nem termett babér. A legkellemetlenebb meglepetésre az NB III.-as Gyula is búcsúzott, amely Dunavarsányban nem tudta megőrizni korán megszerzett előnyét a céltudatos vendéglátójával szemben.

Bakulya Mihály

A gyomaendrődi fiatal csapat nem tudta felvenni az NB III.-as vendégek által diktált tempót. Fotó: Dinya Magdolna

Gyomaendrődi FC–Dunaharaszti MTE 0–7 (0–3)

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés. Gyomaendrőd, 120 néző. Vezette: Virág András Barnabás.

Gyomaendrőd: Soczó Sz. – Soczó Cs., Gellért M. (Csányi), Valach (Egri), Forgács, Moleri, Szabó P. (Kovács Zs.), Lénárt (Munkácsi), Hunya, Kasik, Varga I. Edző: Karászi László.

Dunaharaszti: Sinkó – Csizmadia T., Ferkel (Szőke), Kovács-Galavics (Tóth Zs.), Bata, Varga D., Sipos (Vitányi), Tóth F., Szabó B. (Balogh D.), Kócsa (Landsmann), Szalai. Edző: Ughy Márk

Gólszerző: Bata (3., 73., 90.), Kócsa (20.), Kovács-Galavics (47.), Szabó B. (36., 56.).

A dinamikusabb futballt játszó NB III.-as csapat Bata Csongor gólerősségével magabiztos győzelmet aratott.

Karászi László: – Még ilyen arányban is megérdemelt vendéggyőzelem született. A kilencven perc során ízelítőt kaptunk az NB III.-as futballból.

Harta SE–Füzesgyarmati SK 6–0 (2–0)

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés. Harta, 150 néző. Vezette: Kiss Richárd.

Harta: Ámann – Pribék (Grecu), Fekete T., Nagy M. (Csomor), Csehi (Gugyella), Ivacs, Németh T. (Puskás), Zsákovics, Varga M., Báló, Dunai (Mihály). Játékos-edző: Csehi Tamás.

Füzesgyarmat: Fildan – Jámbor, Béres, Szilágyi, Vámos (Szőke), Pálfi, Bódis, Kurucz (Vígh), Csáki, Juhász (Salló), Hajdu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Edző: Fábián Ottó.

Gólszerző: Csehi T. (4.), Fekete T. (12.), Varga M. (63., 80., 85., 87.).

A hazai együttes gyorsan kétgólos előnyre tett szert, ezzel tulajdonképpen el is döntötte a továbbjutást. A gyarmatiak a mezőnyben kiegyenlítették a mérkőzést, a kapu elé azonban csak ritkán tudtak kerülni. Szünet után veszélyesebbé váltak a vendégek, több ziccert is kihagytak, a hajrára azonban elfogyott a szufla, ezt kihasználva fölényes győzelmet aratott a Bács-Kiskun vármegyei gárda.

Fábián Ottó: – Az öt hiányzót nem bírta el a csapat, de az eredmény így is csalóka, hiszen a fiataljaink előtt is adva voltak a lehetőségek a gólszerzésre.

Dunavarsányi TE–Gyulai Termál FC 2–1 (1–1)

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés. Dunavarsány, 100 néző. Vezette: Kreitl Tamás.

Dunavarsány: Czuczi – Meiszter, Gubacsi, Vastag (Irházi), Zana (Bihari), Albert, Gajda (Hankó), Szabó Á., Miskovicz, Hajas, Németh K. (Iszak). Edző: Futó Tamás.

Gyula: Kertész – Nagy S., Wéber, Ilyés (Csicsely), Czirok (Zelenyánszki), Szilágyi (Kepenyes), Kovács Zs. (Zabari), Krajcsó (Szabó Zs.), Katona, Trescsula, Malkócs. Vezetőedző: Ekker Attila.

Gólszerző: Meiszter (45.), Bihari (84.), ill. Szilágyi D. (19.). 

Kiállítva: Malkócs (77.).

Az első félidőben a vendégek akarata érvényesült, akik a vezető gól után tovább növelhették volna az előnyüket, ehelyett közvetlenül a szünet előtt egalizált a varsányi együttes. Szünet után is a látogatók kezdeményeztek többet, a hazaiak erejét lekötötte a védekezés. A fordulópontot Malkócs kiállítása jelentette, aki a játékvezető büntető helyett műesés miatt büntette második sárga lappal. Az emberfórt azután érvényre juttatta a hazai csapat, amely meglepetésre a továbbjutást is kiharcolta.

Ekker Attila: – Többet kellett volna beletennünk a továbbjutás érdekében. Kereshetnénk még a kifogásokat, ehelyett inkább gratulálunk az ellenfélnek, amely azt csinálta, amit engedtek neki, és élt a lehetőséggel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában