Három évre szól

3 órája

Együttműködési megállapodást írt alá a labdarúgó akadémia és a rendőrség

Három évre szóló együttműködési megállapodást írt alá a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia és a Békéscsabai Rendőrkapitányság hétfőn Békéscsabán, a Kórház utcai Előre-székházban. Boér Gábor szakmai vezető és Jánosi Péter rendőr ezredes írta alá az együttműködési megállapodást.

Licska Balázs

Szilágyi Ilona rendőr őrnagy, bűnmegelőzési főelőadó elmondta, hogy korábban egy évre szóló együttműködési megállapodást kötött a Békéscsabai Rendőrkapitányság és a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia. Ennek keretében tájékoztató foglalkozásokat tartottak a futballistáknak, a cél az volt, hogy

  • erősítsék a gyermekek biztonságát, hogy
  • megelőzzék az áldozattá vagy elkövetővé válásukat, hogy
  • a fiatalok felismerhessék és jól kezelhessék a veszélyhelyzeteket.
együttműködési megállapodás, rendőrség, labdarúgó akadémia
Boér Gábor szakmai vezető és Jánosi Péter rendőr ezredes írta alá a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia és a Békéscsabai Rendőrkapitányság közötti együttműködési megállapodást. Fotó: Licska Balázs

Hasznos információkat nyújtottak számukra például a biztonságos internethasználat, a vagyonvédelem, a drogprevenció, a közlekedés területén.

Három évre szól az együttműködési megállapodás

A tavaly elindított együttműködés a mostani, 2024/25-ös tanévben is folytatódik, sőt, a jelenlegi megállapodás három évre, 2027 nyaráig szól. A kontraktust a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia képviseletében Boér Gábor szakmai vezető, míg a Békéscsabai Rendőrkapitányság részéről Jánosi Péter rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető írta alá hétfőn az Előre-székházban. 

Társadalmi felelősségvállalási programot indított a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia

Boér Gábor szakmai vezető emlékeztetett, hogy a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia társadalmi felelősségvállalási programot indított, többek között azért, hogy javítsanak a sportolók, köztük a fiatal futballisták megítélésén. A rendőrséggel való együttműködés – amit követendő példának nevezett – erősödött az elmúlt egy évben, a foglalkozások révén segítenek a gyermekeknek felismerni a bajt, ha pedig esetleg megtörtént, akkor azt megfelelően kezelni. Hangsúlyozta, hogy a programok a fiatalok mellett a szüleiket is érintik. Úgy véli, nemcsak az a fontos, hogy a sportban, hanem az, hogy az élet minden területén töretlen legyen a futballisták fejlődése.

Hasznos információkat, ismereteket ad át a Békéscsabai Rendőrkapitányság

Jánosi Péter rendőr ezredes kiemelte, hogy a Békéscsabai Rendőrkapitányság és a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia közötti megállapodást korábban is sikerült tartalommal megtölteni, és fontosnak nevezte, hogy az együttműködés folytatódik. Aláhúzta: össztársadalmi érdek is, hogy hasznos ismereteket, információkat nyújtson a rendőrség mindenkinek. Most a fő cél az, hogy megelőzzék, hogy a fiatalok bűncselekmények áldozataivá, esetleg elkövetőivé válhassanak. A foglalkozások, az előadások nemcsak a gyermekeknek, hanem a szüleiknek szólnak, szó volt és szó lesz a közlekedésről, a kábítószerekről, az internetes világról, de a nyárról és a tanévkezdésről is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában