Labdarúgás - Fegyelmi határozatok

2024.09.04. 14:51

Öt egyesületnek küldtek ki csekket

A hétvégi bajnoki és kupaprogram hozadékát tárgyalta szokásos keddi ülésnapján az MLSZ területi igazgatóság fegyelmi bizottsága (FEB). Öt klub kapott pénzbüntetést, illetve négy piros lapot kapó játékosnak kell kihagynia mérkőzést az adott sorozatban – derült ki a szervezet által kiadott hivatalos közlönyből.

Bakulya Mihály

Forrás: shutterstock

A grémium a színes lapok gyűjtése terén mutatkozó túlzott aktivitást 15 ezres csekkel tolerálta a Jamina SE, a Békési FC és a Szeghalmi FC Vármegyei I. osztályú bajnokságban érdekelt csapatai számára. A Békés Vármegyei Kupában a Sarkadi Kinizsi–Békéscsabai MÁV SE (0–4) találkozó a vendégek sima továbbjutását eredményezte, sárga cédulák tekintetében azonban 5:5-re zárult a 90 perc, amiért a házigazdák 10, a vasutasok 12 500 forintot kénytelenek jótékony célra áldozni.

A kiállított labdarúgók esetében a Fegyelmi Szabályzat 9. § c. 3. pontja alapján határozat hozatala nélküli egy mérkőzésre szóló eltiltásokat szabott ki a FEB, mivel minden érintett második sárga lapot követően kényszerült idő előtt elhagyni a játékteret. Ennek megfelelően az utánpótláskorú Sztán Zoltán (Battonya U19) egy kupamérkőzést lesz kénytelen kihagyni. A felnőttek esetében Darida Ádámot (Orosháza) egy bajnokin, míg Szőrös Ádámot (Zsadány) és Varga László Zsoltot (Okány) egy-egy kupatalálkozón kell nélkülöznie csapatának.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában