Fogathajtás

2024.09.17. 11:51

Két kategóriában is vármegyei bajnokot avattak a fogathajtóknál Csorváson

Csorvás több éve állandó helyet foglal el a Békés vármegyei fogathajtó versenynaptárban, a településen tradicionálisan szeptember közepén a Csorvási Gazdanap keretében rendezik meg a C-kategóriás viadalt kétfordulós akadályhajtásban egyszeri összevetéssel.

Gajdács Pál

A dobogó tetején az egyesfogatok kategóriájában vármegyei bajnok Szöllősiné Bujdosó Klára, mellette balról a második Makoviczki Fanni, jobbról Szíjjártóné Fülöp Adrienn é segédhajtóik

Fotó: Herczeg Tamás facebook oldala

Az idei szombaton megtartott versenyen két kategóriában a póni kettesfogatoknál és az egyesfogatoknál a Békés vármegyei döntő keretében zajlottak a küzdelmek. Az idei fordulók pontversenye alapján a póniban az orosházi Lénárt Sándor, egyesben Szöllősiné Bujdosó Klára szerezte meg az aranyérmet.

A hajtók és a lovak kedvét a 10 fokos hőmérséklet és a többször eleredő eső sem tudta elrontani. Az elmúlt napokban lehullott nagy mennyiségű eső a kiválóan előkészített és felépített pálya minőségét nem befolyásolta jelentősen.

Póni kettesfogatok bajnoka: Lénárt Sándor, 2. Németh Zsolt Ervin (mindkettő (Orosházi Szabadidőpark és LSE), 3. Botás Bence (Szabadidős LK, Elek). 

Egyesfogatok. Bajnok: Szöllősiné Bujdosó Klára (Füzesgyarmati Alapítvány), 2. Makoviczki Fanni (Aranykalász Lovas Club, Újkígyós), 3. Szíjjártóné Fülöp Adrienn (Berényi Lovas Barátok Egyesülete).

A csorvási verseny végeredménye

Egyesfogat: 1. Makoviczki Fanni, 2. Szöllősiné Bujdosó Klára, 3. Szíjjártóné Fülöp Adrienn. 

Kettesfogat, CAN-C: 1. Németh Béla Balázs (Orosházi Szabadidőpark és LSE), 2. Botás Jakab (Szabadidős LK, Elek), 3. Kiss Zoltán (Lovas és Fogat SZI SE). 

Póni kettesfogat (CAN-C) döntő: 1. Lénárt Sándor, 2. Botás Bence, 3. Németh Zsolt Ervin. 

Póni kettesfogat, CAN-D: 1. Tóth Laura (Orosházi Szabadidőpark és LSE). 

Kettesfogat, CAN-D: 1. Németh Beatrix (Orosházi Szabadidőpark és LSE). Egyesfogat VK: 1. ifj. Sztojka Sándor (Orosházi Szabadidőpark és LSE).

A díjakat Fábián Katalin, a Békés Megyei Lovas Szövetség (BMLSZ) elnökségi tagja, az érmeket Susánszky Pál, a BMLSZ elnöke adta át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában