Labdarúgás - Vármegyei I.

2024.09.03. 20:29

Kinevezték az új edzőpárost Szarvason

Két nappal az után, hogy váratlanul leköszönt a Szarvasi FC éléről Sajben Gábor vezetőedző, a klub elöljárói megnevezték a vármegyei I. osztályú bajnokságban szereplő felnőtt csapat új szakvezetőit.

Bakulya Mihály

Az edzői stáb (balról): Kasik Viktor kapusedző, Zahorecz Roland erőnléti edző, Klimaj Zoltán és Somogyi János vezetőedző

Fotó: Babák Zoltán

A hangsúly a többesszámon van, mivel az együttest a jövőben két szakember, Somogyi János és Klimaj Zoltán vezeti majd közösen. A 41 esztendős Somogyi János Péter 2019 nyarától tavaly júniusig négy éven át irányította már a gárdát. Akkor Rétes Pál örökét vette át, aki az Amatőr Kupadöntőjével magasra helyezte a mércét. Neki ezt sikerült megismételnie, de pechjére a pandémia miatt azt a finálét nem rendezték meg. A bajnokságban két ezüst- és két bronzérem volt munkássága eredménye az I. osztályban.
Újbóli szerepvállalását Klimaj Zoltán segíti társedzőként. 

A 48 éves sportember arról híresült el, hogy a több mint három évtizedes labdarúgói pályafutásának minden percét a szarvasi együttesnél töltötte. Az említett kupadöntő idején még aktív tagjai tagja volt az együttesnek, mellesleg huzamosabb ideje elnökségi tagként is segíti klubot.

– Úgy érzem, kutya kötelességem volt ezen az ajtón belépni, de miután nincs edzői tapasztalatom, szükségem van egy komoly segítségre. Szerencsére Somogyi János is elvállalta ezt. Dolgoztunk együtt mindenféle variációban, játékosként, játékos és edzőként, edző és egyesületi vezetőként. Tudom, mennyire alapos, felkészült, folyamatosan képzi magát. Nem volt kérdés számomra, hogy ő tud segíteni. Nagyon bízunk abban, hogy ez a kombó sikeres lesz. A feladat adott. Elsőként minél hamarabb vissza kell szereznünk az önbizalmunkat, majd az elkövetkezendő tucatnyi bajnoki mérkőzésen a helyünkre kell kerülnünk a tabellán – fogalmazott Klimaj Zoltán, miután a vezetőség nevében Bukovinszky Béla bejelentette az új felállást a keretnek.

Vezető társaival közösen meghatározott szakmai cél annak a folyamatnak a beteljesítése lesz, melyet Sajben Gábor az idény elején elkezdett: nevezetesen minden nyári szerzemény ideális helyét megtalálni pályán, eközben bajnokesélyes csapatot formálni, amire véleményük szerint a keret mindenképpen alkalmas.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában