Atlétika

9 órája

Nehezített körülmények között is remekeltek a békési atléták

A Békési DAC dobó atlétái már évek óta részt vesznek a szentesi dobó versenyen, ahol súlylökésben és diszkoszvetésben zajlik minden korosztályban verseny.

Gajdács Pál

A szentesi versenyen érmes békési atléták

Fotó: Békési DAC

Nagyon erős mezőny gyűlt össze minden számban, bár a viharos időjárás megtréfálta az indulókat. Szakadó esőben, viharos szélben, hatalmas sárban versenyeztek az atléták.

Az U18-s válogatott Wágner Ádám nagyszerűen versenyzett és két aranyérmet nyert. Diszkoszvetésben 48,38 méteres egyéni csúccsal verte meg a mezőnyt, ami külön bravúr a körülményeket ismerve. Súlylökésben az országos bajnokot győzte le nagy küzdelemben 14,64 méteres dobással. Ugyanebben a korosztályban, mind a két számban, hatodik helyen végzett Garai-Balázs Endre. Súlylökésben 11,20, míg diszkoszvetésben 33,42 métert ért el. 

Borbély István az U20-as mezőnyben diszkoszvetésen 29,96 méteres eredménnyel arany-, míg súlylökésben 9,10 m-es dobással bronzérmes lett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában