Kézilabda - NB I. B

2 órája

A békésiek első döntetlenje

Az NB I. B-s kézilabda-bajnokság 7. játéknapján az első döntetlenjét érte el az első számú viharsarki férfi együttes. A békésiek hazai pályán a Mezőkövesddel osztoztak meg a pontokon egy izgalmas finis után. A játék hullámzott, így az eredménnyel mindkét fél elégedett lehetett.

Bakulya Mihály

A békésiek kissé bátortalanul kezdtek. A látogatók álltak bele jobban a mérkőzésbe, rendre náluk volt a minimális előny, a hazaiak jobb pillanatokban csak egalizálni tudtak. A 11. percben 4–7-es állásnál jött is Cifra Tibor időkérése, de a támadásban sokat hibázó csapatát ekkor Takács kapus védései tartották versenyben. Amikor a félidő utolsó harmadában mezőnyben is feljavultak a házigazdák, 12–11-nél rövid időre először vették át a vezetést, a végjátékban azonban a matyóföldiek visszaállították a régi rendet.

békésiek; Haszilló; Mezőkövesd
A békésiek legeredményesebb játékosa Haszilló Gergő volt nyolc találatával. Archív fotó: Jenei Péter

A békésiek bekezdtek szünet után

Szünet után Haszilló Gergő találataival hamarjában fordítottak a házigazdák, és innen már ők irányították a mérkőzést. Az egy-két gólos előnyük a játékrész közepén fogyott el, amikor is négyes szériával 20–22-re alakította az eredményt a borsodi gárda. A meccs utolsó negyedében öldöklő küzdelem folyt, mindkét félnek volt lehetősége megnyerni a találkozót, de egyik sem élt a kínálkozó lehetőségekkel, így a döntetlen megfelelt a játék képének.
Cifra Tibor: – A mérkőzés képe alapján igazságos eredmény született. Sajnos túl sok ki nem kényszerített hibát vétettünk, ezért nem tudtuk kontroll alatt tartani a mérkőzést.

PV-CENTRAL Békési FKC–Mezőkövesdi KC 26–26 (12–14)

NB I. B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 200 néző. Vezette: Bátori Bence Martin, Szécsi Lantos Boldizsár.
Békés: TAKÁCS – KEPESS 6, Horváth L. 1, HASZILLÓ 8, Árpási 2, Varsandán 3 (2), Novák Zs. 2. Csere: Markóczy (kapus), Kovács Sz. 1, Balogh B., Sütő, Szabó Á., Novák E., DOBOS 2, Breuer 1, Lukács. Edző: Cifra Tibor. A Mezőkövesd legjobb góldobói: Veres 9, Dócs 7 (1).
Kiállítások: 8, illetve 4 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában