Összefoglaló

4 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 19.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. október 19-án.

Beol.hu
hírösszefoglaló, a nap legfontosabb hírei, visszatekintő
 

Újkígyós Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett „Magyar-magyar közösségi tevékenységek támogatása” elnevezésű programra. A pályázat célja Újkígyós erdélyi testvértelepülésével, Csíkszépvízzel régóta fennálló együttműködés életben tartása és továbbfejlesztése volt.

A kínai BYD szegedi autóipari beruházása Bács-Kiskun vármegye déli és Békés vármegye délnyugati részén is pozitív hatást gyakorol, ahol van még munkaerő tartalék – szögezte le a Délmagyarország kérdésére Salgó László, Csongrád-Csanád vármegye főispánja. A BYD üzemében több százezer autót gyártanak majd évente.

Immár kijelölték a pontos helyszínt, a forrás rendelkezésre áll, tehát hamarosan elindulhat egy újabb trafibox létesítése Békéscsabán. A Lencsési út és a jaminai Kolozsvári utca után most a Dobozi út azon szakaszára telepítenek trafiboxot, ahol 60 kilométer/óra a megengedett legnagyobb sebesség – jelentette be Szarvas Péter polgármester nemrég sajtótájékoztatón.

A szórakoztató együttlétről és a vidámságról, a sokszínű elfoglaltságról szólt a tök jó nap elnevezésű program a Nagycsaládosok Orosházi Egyesületének a székházában szombaton. Verőfényes napsütés is megörvendeztette a résztvevőket. A civilek Ady utcai háza és az udvaruk is megtelt, majd kétszáz résztvevő szórakoztatására készültek a tök jó napon a házigazdák.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában