Kézilabda

3 órája

Mindent megtett, de kikapott az Előre – galériával

Hiába mozgósított óriási energiákat a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE NB I.-es női kézilabda-csapata, nem bírt a tavalyi bronzérmes Mosonmagyaróvár csapatával a szombat esti olykor parázs hangulatú mérkőzésen. Az Előre az első húsz percben vezetett, s jó esélye volt a pontszerzésre.

Gajdács Pál

Fotó: Kiss Zoltán

Meglehetősen sokáig, a 7. percig kellett várni a mérkőzés első góljára, amit az Előre NKSE-s Klara Schlegel lőtt, a válasz azonban nem késett sokáig. Innentől kezdve mindkét oldalon beindult a gólgyártás, többnyire a lila-fehérek vezettek, a 15. percben Szondi Zsófia második találatával már hárommal. Rendkívül gyors volt a játék, nem véletlen, hogy Gyurka János, majd Rác Sándor is sűrűn rotálta a csapatát.

Előre, pontszerzés, kézilabda
Az Előre mindent megtett a pontszerzésért, de a legfontosabb pillanatokban hibáztak a lányok. Fotó: Kiss Zoltán

A 18. percben először az óváriak vezetőedzője kért időt, ekkor kétgólos békéscsabai vezetést mutatott az eredményjelző. 

Az első húsz percben az Előre NKSE irányított

Hat perc alatt aztán nemhogy ledolgozta hátrányát a Mosonmagyaróvár, hanem fordított is zsinórban szerzett négy góllal. Az agresszívabb védekezési módra váltó vendégek ellen egyre több hiba csúszott be a hazaiaknál, nem is ért senkit váratlanul a 23. percben Rác Sándor időkérése. A hajrában csak sikerült ledolgozni a hátrányt a Csabának, a kipattanóra figyelő, szemfüles Kukely Klára révén.

A szünet után negyven másodperc kellett az Óvárnak, hogy két gyors góllal pillanatok alatt ellépjen. Bár a Csaba hamar egyenlített, a vendégeknek nem kellett sok idő, hogy elhúzzanak három találattal. Nagy szolgálatot tett csapatának a hetek óta kiváló formában védő Jessica Ferreira, aki több óriási védéssel tartotta meccsben együttesét. A liláknak nagyon meg kellett harcolnia a sokszor kelleténél is keményebb mosonmagyaróvári védelemmel. Hatalmas energiákat mozgósítottak, és a félidő derekán többször lőtávolba kerültek, de a látogatók vigyázni tudtak a két-három gólos vezetésükre. Az 52. percben 20–23-as állásnál a hazaiak trénere időt kért. Csapata fel is zárkózott egyre, de a vendégek jobbszélsőjére rendre nem figyeltek, két perccel a vége előtt már négy volt közte, ekkor el is dőlt a mérkőzés.

A békéscsabaiak mindent megtett a pontszerzésért, de a legfontosabb pillanatokban hibáztak.

Rác Sándor: – A vereség ellenére elégedett vagyok a csapat játékával, hiszen végig nagyot küzdött, az ötvenedik percig tartotta is magát, de sajnos a végén volt egy-két hiba. Annak örülök, hogy mióta Békéscsabán dolgozom, most először tudtam komplett sort cserélni.

Gyurka János: – Rendkívüli küzdelem volt hatvan percen keresztül volt a részünkről. Nagyon boldog vagyok, hogy végre átszakadt a gát a csapat teljesítményében. Ugyanakkor olyan gólokat kaptunk, amit nem szabad lett volna. Még nem vagyunk teljesen készek a közel százszázalékos teljesítményre. Egy rendkívül jó Békéscsabával találkoztunk. A végjátékban nagyon kellettek Tóth Eszter góljai ahhoz, hogy megnyugodjunk.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE–Motherson Mosonmagyaróvári KC 25–29 (11–11)

NB I.-es női mérkőzés. Békéscsaba, 1000 néző. V.: Paska, Vastag.

Békéscsaba: J. FERREIRA – Horváth G. 2, Schlegel 2, Román, Bencsik-Giricz, LOPES 9 (5), SZONDI 5. Csere: Borbély 1, Sablic, Bencsik B. 1, Lanistanin 2, Aranyi, Kukely K. 2. Vezetőedző: Rác Sándor. 

Mosonmagyaróvár: C. Martins – FALUSI-UDVARDI 5, Faragó Luca 2, ALBEK 1, Ivancok-Soltic 2, TÓTH ESZTER 8 (2), Stranigg 2. Csere: HALTER (kapus), Lancz 4, Wolfs, Tóth G. 4, Varga Emília 1 (1), Kukely A. Vezetőedző: Gyurka János.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 4/3.

Az eredmény alakulása. 11. p.: 3–2. 15. p.: 7–4. 22. p.: 7–8. 26. p.: 9–10. 32. p.: 12–14. 35. p.: 14–14. 37. p.: 14–17. 46. p.: 18–19. 52. p.: 20–23. 55. p.: 23–24. 58. p.: 24–28.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában