Vízilabda

Tegnap, 11:16

Jó meccseket vívott a Békésút-Békéscsaba

A békéscsabai Árpád fürdő adott otthont az OB II.-es felnőtt vízilabda-bajnokság újabb körének, a harmadik-negyedik fordulónak. A Békésút-Békéscsaba játékosai két szoros találkozó után kászálódhattak ki a vízből.

Gajdács Pál

A Délkeleti csoport hat csapata hat mérkőzést játszott az alapszakasz során szombaton a békéscsabai sátortetős uszodában. A Békésút-Békéscsaba szegedi és szentesi ellenféllel találkozott.

Békésút-Békéscsaba, vízilabda, OB II
Pallag Nándor, a Békésút-Békéscsaba fiatalja a két mérkőzésen háromszor volt eredményes
Fotó: csabapolo.hu

Fodor Ádám, a Békésút-Békéscsaba vezetőedzője ezúttal nem állhatott ott a medence partján, mivel Budapesten volt a hazai szövetség tisztújító közgyűlésén a klub ügyvezetőjével, Balázs Lajossal egyetemben.

Két szoros mérkőzést vesztített el a Békésút-Békéscsaba

Békésút-Békéscsaba–Szegedi UVTE 12–13 (4–4, 3–2, 2–4, 3–3)
OB II-es mérkőzés, Békéscsaba. V.: Pásztor.
Békéscsaba: Korcsok P. – Laczó P. 1, Gyebnár 2, Mucsi, Zsilák 4 (1), Ajtai 3, Katona. Csere: Krizsán (kapus), Budai, Dobos 1, Szanyi, Csatári, Pallag 1, Szatmári L. Játékos edző: Borsos Pál, Ajtai Miklós, Mucsi Zsolt. Gól emberelőnyből: 9/5, ill. 6/2. Büntetők: 1/1, ill. 1/1. Kipontozódott: Rébeli-Szabó. Az eredmény alakulása: 0–1, 5–4, 5–6, 9–8, 9–12.
A 3. negyed végéig jobbára a békéscsabaiaknál volt az előny, ezt követően azonban a szegedieknek volt egy közel ötperces jó szériájuk, amikor olyan tetemes előnyre tettek szert, amit már nem tudott ledolgozni hazai csapat a lefújásig.

Békésút-Békéscsaba–Szentesi Sport- és Üdülőközpont 8–11 (3–4, 2–3, 1–1, 2–3)

OB II-es mérkőzés, Békéscsaba. Vezette: Szabó Xénia.
Békéscsaba: Korcsok P. – Laczó P., Mucsi, Zsilák 1, Ajtai 2, Pallag 2, Szatmári L. Csere: Krizsán (kapus), Budai 1, Such 1, Szanyi, Katona 1. Edző: Borsos Pál, Ajtai Miklós, Mucsi Zsolt. Gól emberelőnyből: 5/2, ill. 7/4. Büntetők: 1/0, ill. 3/2. Az eredmény alakulása: 1–0, 1–2, 4–4, 4–7, 7–9.
A második mérkőzésre némileg átalakított gárdával álltak ki a csabaiak, még több fiatal kapott lehetőséget, ám a szentesiek a második negyed vége felé egy háromgólos szériával jelentős előnyre tettek szert, amit megőriztek a találkozó végéig. Ezen a mérkőzésen az egyik negyed elején a labdára úszáskor Ajtai Miklós megsérült, a gyanú szerint eltört az álla.

Ajtai Miklós: – Két nagyon jó mérkőzést játszottunk, amelyeken tisztességes vereséget szenvedtünk. Az első derbin remek csapat teljesítményt nyújtottunk, ám volt egy rövidebb áramszünet, amikor néhány egyénieskedés nem jött be, ami által elhúzott ellenfelünk. Minimum a döntetlent megérdemeltük volna. A Szentes ellen egy tovább fiatalított együttessel álltunk ki, amely nagyon jól állta a sarat az első osztályú, ám agresszíven játszó vízilabdázókkal teletűzdelt ellenféllel szemben. Ez is bizonyítja, hogy jó az utánpótlásunk, akik a jövőt biztosíthatják Békéscsabán. Egyébként ez a legerősebb csoport az OB II.-ben, ennek ellenére bármi megtörténhet a folytatásban.

Az állás: 1. Csongrádi VVSE 12 pont, 2. Szegedi Tudományegyetem Szegedi Vízipóló Suli 9, 3. Szentesi Sport- és Üdülőközpont 9, 4. Szegedi UVTE 3, 5. Békésút-Békéscsaba 2, 6. Szegedi VTK 1.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában