Labdarúgás

2 órája

Botrányos déli rangadó az ifiknél

A 77. percben félbeszakadt Szabadkígyós–Gádoros U19-es mérkőzés volt fókuszban az MLSZ területi igazgatóság fegyelmi bizottsága (FEB) keddi ülésén. Az öt kiállítással tarkított botrányos találkozón összesen 11 mérkőzésnyi, valamint egy év végéig szóló eltiltást osztott ki a grémium. Mint az az MLSZ Békés Vármegyei Igazgatósága hivatalos értesítőjéből kiderült, akadtak más kevésbé sablonos ügyek is.

Bakulya Mihály

Botrányosan alakult az U19-es bajnokság Déli csoportjának rangadója, ahol a gádorosiak már az első félidő finisében emberhátrányba kerültek. Ez még csak a kezdet volt, hiszen a 70. percben újabb két emberüket veszítették el, hét minutával később pedig egy páros kiállítás jelentette a csata végét.

Battonya, botrányos; Tótkomlós
Az u19-es bajnokságban akadtak kevésbé botrányos meccsek is, Battonyán például kifejezetten sportszerű keretek között dőlt el a három pont sorsa. Fotó: Ugrin Gábor

A botrányos meccs citromdíja

A szabadkígyósi balhé citromdíjasa Szijjártó Dominik Maximilián (Gádoros U19) volt, akit 2024. december 31-ig tiltottak el a játéktól. Egy másik helyszín negatív hősét, Onodi Krisztiánt (Elek U19) 2024. november 12-ig kell nélkülözniük a határvárosiaknak.

A FEB a csabai vasutasok eltiltás miatt hiányzó trénerét helyettesítő Braun Attilát, egy soron következő bajnoki mérkőzésen tiltotta el a kispad használatától. 

A piros lapot kapó egyetlen felnőtt játékos, Varga Áron (Csorvás) csapata következő bajnoki találkozójáról fog hiányozni.

Az utánpótláskorú labdarúgók esetében Kuli Martin János (Gádoros U19) 5, Neumann Kristóf (Szarvas U17), Béres Szabolcs (Sárréti Gyöngyhalász U17), Budai Dominik Béla (Elek U19) és Pribojszki Máté Mihály (Szabadkígyós U19) 3-3, Farkas Martin János (Gádoros U19) 2 soron következő bajnoki találkozót kényszerül kihagyni.

A Fegyelmi Szabályzat 9. § c. 3. pontja alapján határozat hozatala nélküli egy mérkőzésre szóló eltiltást szabott ki a sárga lapot kétszer is kapó Czikkey Ádám Imrére (Gyomaendrődi GYLE U17), Baráth Krisztiánra (Előre SE U12), Graur Gáborra (Battonya U19), Farkas Krisztiánra (Gádoros U19), Mihalik Kristófra (Békés II.), Csikós Istvánra (Békés II.), Szabó Bencére (Doboz), Zsömbörgi Richárdra (Békéscsabai MÁV), Barkász Benjáminra (Csorvás) és Mladonyiczki Péterre (Kondoros).

Túlzott színes lap halmozás miatt a Kondorosi TE-t 18 000, a Békéscsabai MÁV SE-t 17 500,  a Végegyházi SE-t és az Orosházi MTK-ULE-t egyaránt 15 000, míg a Csanádapácai EFC-t 12 500 forint pénzbüntetésre kötelezték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában