Labdarúgás - Vármegyei II-III. osztály

2 órája

Csúcsrangadó a második vonalban

Egy héttel a harmadik vonal után a Vármegyei II. osztályú bajnokságban is megkezdődik az alapszakasz második köre a csoportokban. Csúcsrangadó is színesíti a hétvégi programot, amely már pénteken elkezdődik. A MÁV és a Magyarbánhegyes a Kolbászfesztiválra való tekintettel már ezen a napon megmérkőzik.

Bakulya Mihály

A csúcsrangadó a Déli csoportban lesz, ahol az első forduló óta hibátlanul szereplő Mezőmegyer fogadja, az alapszakasz első felét vereség nélkül letudó, élen álló Szabadkígyóst. Az északi listavezető Magyarbánhegyes kedvezőbb előjelekkel várhatja az említett csabai nyitó mérkőzést, a vasutasok ugyanis meglehetősen rapszodikusan szerepelnek idén ősszel is.

Mezőmegyer; csúcsrangadó; Tótkomlós
A megyeriekre csúcsrangadó, a komlósiakra fontos alsóházi párharc vár. Fotó:Bencsik Ádám
Fotó: Bencsik Adam

Élet a csúcsrangadó „árnyékában”

A második vonalban a megyeri kiemelt mérkőzés mellett megkülönböztetett figyelmet kap a lőkösházi szomszédvári derbi, ahol az elekieknek lenne törleszteni valójuk a nyári hazai vereségért. Bár még messze az alapszakasz vége, a másik csoportban a berényi párharc eredménye lehet kihatással később akár a felsőházi rájátszásra is.

  • A második vonal északi szekciójában átalakulhat a sűrű középmezőny, tekintettel arra, hogy az érintett hat csapatból négy egymással csatázik. Egyelőre csak annyi biztos, hogy az erőnyerő Apáca pontjainak száma nem változik.
    A program. Északi csoport, 10. forduló. Október 25., péntek, 18.30: Békéscsabai MÁV SE (7.)–Magyarbánhegyesi FC (1.). Október 26., szombat, 14.30: Mezőberényi LE (5.)–Sarkadkeresztúri SE (4.), Békésszentandrási HMSE (2.)–Dobozi SE (6.). Október 27., vasárnap, 13.30: Köröstarcsai KSK (9.)–Csabacsűdi GYLSE (8.). Szabadnapos: Csanádapácai EFC (3.).
  • A Déli csoportban a felsőházi rájátszást jelentő első négy helyezett egymással csatázik, így az alsóházi csapatok közelebb kerülhetnek hozzájuk. Különösen az elmúlt heti lakodalmas fáradalmait kipihenő komlósiak előtt kínálkozik erre esély, akik az egyke pont nélkül álló sereghajtót fogadják.
    A program. Déli csoport, 10. forduló. Október 26., szombat, 13.30: Újkígyós FC (7.)–Csorvási SK (5.). 14.30: Mezőmegyer SE (2.)–Szabadkígyósi SZSC (1.), Tótkomlósi TC (6.)–Battonyai TK (9.). Október 27., vasárnap, 13.30: Lőkösháza KSK (4.)–Eleki USE (3.). Szabadnapos: Végegyházi SE (8.).
  • A III. osztályú bajnokságban északon az éllovas Vésztő tölti második szabadnapját, a hazai közönség előtt szereplő Zsadány ezt kihasználva az élre ugorhat, de a Békés II. is visszaelőzheti a sárrétieket, amennyiben otthon tartja mindhárom pontot.
    A program. Északi csoport, 8. forduló. Október 26., szombat, 14.30: Kötegyáni FC (6.)–Bucsa SE (7.), Zsadányi KSE (2.)–Okány KSK (5.). Október 27., vasárnap, 13.30: Békési FC II. (3.)–Sarkadi KLE (4.). Szabadnapos: Vésztői TK (1.).
  • A Közép csoportban Megyeren vívják a hét meccsét, ahová a veretlenségét elvesztő Kamut látogat. A vendéglátók egy meccsel kevesebbet játszottak, vesztett pontok tekintetében megelőzik a szomszédváriakat.
    A program. Közép csoport, 8. forduló. Október 26., szombat., 14.30: Mezőmegyer SE II. (3.)–Kamuti SK (1.). Október 27., vasárnap, 13.30: Telekgerendási LSC (5.)–Kardos KSK (4.). Szabadnapos: Gerlai SE (6.), Gádorosi LSE (2.).
  • Délen valamennyi mérkőzést vasárnap játsszák le. A második szabadnapját letöltő Medgyesbodzás számára egy hazai döntetlen is elég lehet ahhoz, hogy visszavegye elsőségét a most pihenő Kaszapertől, bár a zöld-fehérek bizonyára nem elégszenek meg ennyivel.
    A program. Déli csoport, 8. forduló. Október 27., vasárnap, 13.30: Medgyesegyháza SE (6.)–Kevermes SE (3.)–Medgyesegyháza SE (6.), Medgyesbodzás SE (2.)–Kunágotai TE (4.), Békéssámsoni SK (7.)–Mezőkovácsházi TE (5.). Szabadnapos: Kaszaper FC (1.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában