Kézilabda

2 órája

Hazai pályán is bemutatkozik az Előre NKSE

Egy hónappal a bajnokság megkezdése után elérkezik az idei hazai NB I.-es premier a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE női kézilabda-csapatának, amely szombaton az Alba Fehérvár KC csapatát látja vendégül. Első idei pontjai begyűjtésére készül az Előre NKSE.

Gajdács Pál

A 4. forduló következik az élvonalbeli női kézilabda-bajnokságban. A Tappe-Békéscsabai Előre NKSE három idegenbeli mérkőzésen van túl, de nem termett még számára babér. A pontszerzésre leginkább az első körben az újonc Szombathely otthonában lett volna esély, de a viharsarki csapat három góllal kikapott az azóta már négy ponttal gazdagodó vasi csapattól. A következő két mérkőzést a Bajnokok Ligájában szereplő Győri Audi ETO (26–37) és a Ferencváros otthonában (27–35) vívta a lila-fehér mezes alakulat, amely így még pont nélkül a 13. helyen áll a bajnokságban.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE, kézilabda, NB I
Klara Schlegel (14) és Sara Sablic (Tappe-Békéscsabai Előre NKSE) szigorú őrizetére számíthatnak a fehérvári kézilabdázók Fotó: Szombathelyi KKA

Szombaton az az Alba Fehérvár érkezik Békéscsabára, amely már négy pontot gyűjtött össze, előbb a Vác (32–26), majd a Mosonmagyaróvár (32–29) együttesét fektette két vállra és Budaörsön sem volt messze a pontszerzéstől, ellenfele mindössze két góllal nyert (24–22).

Első idei pontjai begyűjtésére készül az Előre NKSE

A csabaihoz hasonlóan a Fejér vármegyei csapat játékosállománya is jelentősen átalakult a nyár folyamán. A hat távozó helyére ugyanennyien érkeztek. Az irányító Balássi Lily a francia Metzből, a balátlövő Débora Solange Costa Moreno, Dunaújvárosból, a kapus Hadfi Gréta a Mosonmagyaróvárból, kollégája, Maddi Aalla Rotaeche a spanyol Bera Berából, a jobbszélső Szabó-Májer Krisztina a Budaörsből, a jobbátlövő Malgorzata Trawczynska Dunaújvárosból tett át a székhelyét Székesfehérvárra. A csapat kispadján az a Suzana Lazovcs ül, aki korábban a montenegrói szövetségi kapitányi tisztséget is betöltötte.

Komoly élvonalbeli múltra tekint vissza Békéscsaba–Fehérvár párosítás, mindkét együttes – a Csaba rövidebb megszakításokkal – hosszú évtizedek óta tagja az első osztálynak, így számtalan nagy csata van már a hátuk mögött. Jól mutatja ezt a felek békéscsabai randevúinak mérlege is, ami igencsak kiegyenlített, lévén az elmúlt tizenkét viharsarki összecsapásukból, hat alkalommal a békéscsabaiak, ötször pedig a vendégek diadalmaskodtak, egy döntetlen mellett. Az előző szezonban a Békés vármegyeiek mindkét bajnokin felülkerekedtek, a hazai találkozót 29–24-re, az őszi székesfehérvárit 35–31-re nyerték. 

A megkezdett remek széria folytatását reméli minden csabai szimpatizáns, hiszen a csapatnak égetően nagy szükség van a pontokra. A szombaton 18 órakor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban kezdődő találkozót a Bíró Ádám, Kiss Olivér bíró kettős dirigálja majd. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában