Összefoglaló

2 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 3.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. október 3-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Megjelent Európában a rettegett vírus – Németországban már egy pályaudvart is le kellett zárni. Ez az egyik leghalálosabb vírus. Hamburgban két embert vittek kórházba, akik Ruandából tértek haza.

Két magyar tini segített a szabadnapos ezredesnek elkapni egy őrjöngő rablót. Akciófilmbe illó jelenetben vett részt egy rabló, egy szolgálaton kívüli rendőri vezető és két gyerek.

Geszten, a Tisza-kastélyban, a magyar történelem egyik kivételes emlékhelyén tartottak kihelyezett kormányülést a napokban. A csütörtöki, geszti kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő Dél-Magyarország, közte Békés vármegye gazdaságának fejlesztéséről is beszélt. A Beol.hu, a Békés Megyei Hírlap kérdéseire is válaszoltak.

Idén is mindenki szabadon rendelkezhetett befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalékot civil szervezetnek, további 1 százalékot pedig valamely vallási közösségnek vagy a Nemzeti Tehetség Programnak lehetett felajánlani. Jellemzően az egészségügyi területtel, a gyermekekkel, ifjúsággal, illetve az állatvédelemmel foglalkozó civileknek érkezett a legtöbb felajánlás.

A minap véget ért a Tündérszépek országos szépségverseny, melynek döntőjében az orosházi szépséget, Mezei Virágot választották a második udvarhölgynek. A Tündérszépek Békés vármegyei indulója videóban számolt be élményeiről.

A Békés vármegyei SCS Fishing Team fogta az első harminc kilónál nehezebb pontyot a XII. Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászversenyen, az akali strandon. A Szabó János csapatkapitány, Zlovszki Zsanett, Antovszki László, Ambrus György Krisztián és Sajtos István Tibor alkotta ötös a 30 kilónál nehezebb óriásponty kifogásával az idei verseny jelenlegi rekordját is megdöntötte.

Rohanó, változásoktól hemzsegő mindennapjainkban vannak helyek, emberek, akik a nyugalom szigetét, az állandóságot jelentik, képviselik. Orosházán ilyen hely egy virágbolt. Na és a virágboltos, Kovács Béláné. Köszönteni mentünk: Marika néni 90. születésnapját ünnepelte október 2-án és hol máshol, mint a virágüzletében. És mivel ünnepelt? Azzal, amit a legjobban szeret: ottjártunkkor egy sárga rózsacsokrot kötött.

Az Európai Bizottság szerdán a digitális szolgáltatásokról szóló rendelet alapján hivatalos információkérést küldött a YouTube-nak, a Snapchatnek és a TikToknak, bővebb tájékoztatást kérve ajánlórendszereik működéséről – derült ki az uniós testület közleményéből.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában