Megdöbbentő

4 órája

Vicsek Annamária: a magyar érdekkel szemben szavazott a Tisza Párt

Az Európai Parlament (EP) Szerbia-küldöttsége alelnöki tisztségére a Patrióták Európáért frakció jelöltjével szemben a Tisza Párt ellenjelöltet állított, ezzel csatlakozott az EP magyarellenes tagjaihoz - jelentette ki Vicsek Annamária, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében csütörtökön.

MW

Vicsek Annamária

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

Vicsek Annamária arról tájékoztatott, hogy az Európai Parlament Szerbia-küldöttsége csütörtöki ülésén a Patrióták Európáért frakciónak járó alelnöki tisztségre őt jelölte. 

A Magyar Péter által vezetett Tisza Párt a vajdasági magyar képviselővel szemben ellenjelöltet állított egy görög képviselő személyében, akit meg is választottak e tisztségre.

„Elkeserítő, hogy a Tisza Párt beállt a magyarellenes parlamenti képviselők közé és odáig süllyedt, hogy egy magyar jelölttel szemben görög ellenjelöltet terjesztett fel egy, az uniós parlamenti szokásjog és az EP belső szabályai szerint egyébként sem nekik járó tisztségre" - fogalmazott.

Nem ez az első alkalom, hogy Magyar Péter a vajdasági magyarokat támadja, viszont csütörtökön közvetlenül akadályozta, hogy vajdasági magyar európai parlamenti képviselőt válasszanak a Szerbiával kapcsolatokat ápoló EP-küldöttség vezető tisztségére 

- emelte ki.

Vicsek Annamária aláhúzta: 

Magyarország továbbra is Szerbia legnagyobb támogatója. 

Meggyőződése, hogy Szerbiának, mint a térség kulcsországának mielőbb az EU-ban a helye.

"Továbbra is arra fogunk törekedni, hogy az ország mihamarabb teljes jogú tagként csatlakozzon az Európai Unióhoz" - tette hozzá közleményében a fideszes politikus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában