Kosárlabda - NB I./B

2 órája

Fájó vereség Egerben

Az első idegenbeli erőpróbáját is elbukta az idei évben helyi erőkre alapozó békéscsabai kosárlabdacsapat. A Zöld csoportban érdekelt BKK az egri egyetemisták otthonában 38 percen át nyerőnek tűnt, ám a végét a hevesiek bírták jobban, így fájó vereség lett a vége.

Bakulya Mihály

A Békéscsaba nélkülözni kényszerült a nyitányon megsérült játékmesterét, Balog Gábort, akinek a hiánya ellenére jól tartott magát a csabai gárda, ezért is lett fájó vereség a vége. 

Békéscsabai KK; fájó vereség; Vágvölgyi Ákos
Vágvölgyi Ákos parádés játéka ellenére fájó vereség lett a vége az egri kirándulásnak. Fotó: Kiss Zoltán

Cvijin kezdte a pontgyártást, vezettek is a viharsarkiak, Szarvas két tripláját követően már 10-18 állt az eredményjelzőn a 8. percben, a maradék időben azonban az egriek megduplázták pontjaik számát a leblokkoló vendégek ellen. A második negyedsorán nagyobb gondot fordítottak a védekezésre is a csapatok. A látogatóknál a center Hajdu Márton volt a legaktívabb, pontjaival a BKK minimális előnyt szerzett a második félidőre.

Fájó vereség másfél perc miatt

Ennek elején Vágvölgyi Ákos volt elemében, vezérletével 10 pontra nőtt a csabaiak fórja (25. p.: 36-46). Miután leküzdötték a pontínséget az egriek, triplákkal eredtek a látogatók után, remek hajrával 50-52-re zárkóztak fel az utolsó tíz percre. A záró negyed kiélezett csatát hozott, még a 38. minutában is 67-67 volt állás, a végét azonban a hevesiek bírták jobban idegzettel.

A meccs MVP-je Vágvölgyi Ákos lett 14 ponttal, 10 lepattanóval és 8 gólpasszal.

A csabaiak október 11-én pénteken a Nagykőröst fogadják az Evangélikus Sportcsarnokban.

Klepej Roland: – Örülök annak, hogy az utolsó negyedben egy kicsit agresszívabb védekezésre tudtunk váltani, amiből sok könnyebb kosarat tudtunk szerezni. Bízom benne, hogy ezt az utolsó negyedbeli teljesítményt a következő mérkőzésen az elejétől kezdve tudjuk nyújtani!
Gura Norbert: – Sajnos nagyon hullámzóan teljesítettünk. Sikerült kiépítenünk egy tízpontos előnyt, amit nem tudtunk jól beosztani, illetve mindig a negyedek, meg a mérkőzés végére jöttek ki azok a hibák, amik bosszantóak voltak és gyakorlatilag odaajándékoztunk azokat a könnyű pontokat az Egernek, amik végül el is döntötték a mérkőzést. Alapvetően tetszik a játék képe, tetszik a csapat hozzáállása, úgyhogy ez mindenképpen jó lesz egy alapnak a jövőt illetően.

Eszterházy SC Eger–Békéscsabai KK 78-73 (20-19, 14-16, 16-17, 28-21)

NB I. B-s férfi kosárlabda-mérkőzés, Zöld csoport. Eger, 100 néző. Vezette: Gaál, Sentényi, Pohánka.
Eger: BOTKA 14/6, Gilszki 11/3, Molnár B. 8/6, TAKÁCS 16/6, Szicsák 2. Csere: Kelemen, Bajusz, Kocsis 3, Frenkel 3/3, Pomázi 11/9, Kerekes 3/3, Gaál 8. Edző: Klepej Roland.
Békéscsaba: Kovács J., Vodila 6, VÁGVÖLGYI 14/3, Cvijin 22/12, Hajdu 10. Csere: Szarvas 15/15, Csák 1, Kurtucz 3, Bagi, Scherber 2. Edző: Gura Norbert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában