Kézilabda

3 órája

Majdnem oda lett a lila-fehérek nyolcgólos előnye – galériával

Már nyolc góllal is vezetett a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE az Alba Fehérvár ellen, ám a hajrára majdnem teljesen elolvadt az előny. Végül egy góllal nyertek a lila-fehérek, megszerezve idei első két pontjukat.

Gajdács Pál

Alaposan nekiesett egymásnak a két csapat, az első gólt a fehérváriak lőtték, de érkezett is gyorsan a lila-fehérek válasza Bencsik-Giricz Laura révén. A gyors játék azonban mindkét oldalon hibákat szült, sűrűn „elpufogtatták” a labdákat a játékosok. Négy perc gólszünet után a 8. minutában Román Dorina találata után először vezetett a nagyon szigorúan, jól védekező Békéscsaba. 

lila-fehérek, győzelem, kézilabda
A végén nagyon meg kellett izzadni a győzelemért a lila-fehéreknek
Fotó: Bencsik Ádám 

A továbbiakban is a hazai csapat irányított és a félidő felénél sikerült ellépnie három góllal. A kapuban jól végezte a dolgát a portugál Jessica Ferreira, igaz a túloldali kollégája is be-bemutatott egy-egy bravúrt. A csabaiak indításból is eredményesek voltak, és a 20. percre pedig sikerült kiépíteniük egy négygólos előnyt. Ekkor időt kért a vendégek montenegrói edzője. 

Szárnyaltak a lila-fehérek

Rác Sándor négy poszton is igyekezett frissíteni, de úgy tűnt, hogy így sem törik meg a lendület. Szárnyalt a Csaba, amely rendre hibára kényszerítette ellenfelét. A lila-fehérek trénere a 26. percben kérte ki először az idejét. A félidő utolsó perceiben szűkített hátrányát a Fehérvár, amely így meccsben maradt a második felvonásra.

A pihenő után két perc alatt kettőre olvadt a csabai előny, azonban hamar eszméltek a lilák és védekezésben, kapusteljesítményben (Jessica Ferreira parádézott!) és támadásban is hozva a korábbi színvonalat, egy 6–0-s rohammal kialakították az addigi legnagyobb, nyolcgólos különbséget. A vendégek edzője ki is kérte az idejét. A folytatásban három ziccert is elszórakozott a Csaba, a vendégek pedig megkezdték a felzárkózást. A csabai edző meg is unta, és magához hívta játékosait. Nagy rohanás kezdődött, rengeteg volt mindkét oldalon a labdaeladás, technikai hiba. A vendégek cserekapusa minden lövést hárított, a Fehérvár pedig egyre közelített a Csabához, amely tíz perce volt már gólképtelen. Teljesen nyílttá vált a mérkőzés, 19–16-nál jött is az újabb csabai időkérés. A hosszú hazai gólcsendet végül Bencsik Bojána törte meg, de így sem nyugodhattak meg a lilák, mert továbbra is sok helyzetük kimaradt. Izgalmassá vált a véghajrá, két perccel a vége előtt már csak egy góllal vezetett a Csaba, Lopes azonban betalált, de jött a válasz. A végén az egyenlítésért támadhatott a Fehérvár, de eladták a labdát, nyert a Békéscsaba!

Rác Sándor: – Az első negyven percben talán a legjobb játékot nyújtotta a csapatom, addig nagyon meg voltam elégedve a játékkal, az utolsó negyedórában viszont a legrosszabbat, mert nyolcgólos előnyünknél egymás után négy ziccert is kihagytunk.

Szuzana Lazovics: – Nem kezdtük jól a mérkőzést, nem boldogultunk az ellenfél öt egyes védekezésével. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert nagy hátrányból zárkózott fel. Sajnos többen sérüléssel bajlódnak, így nem tudtunk teljes kerettel kiállni a mai mérkőzésre.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE–Alba Fehérvár KC 21–20 (12–8)

NB I.-es női mérkőzés. Békéscsaba, 850 néző. V.: Bíró. Kiss O.

Békéscsaba: J. FERREIRA – HORVÁTH G. 5, Schlegel 1, Román 2, Bencsik-Giricz 1, M. Lopes 6 (4), Szondi 1. Csere: Lakatos R. (kapus), SABLIC, Borbély 2, Aranyi, Bencsik B. 2, Kukely K. 1. Vezetőedző: Rác Sándor. 

Székesfehérvár: Hadfi – SZABÓ-MÁJER 6 (2), Trawczynksa 6 (5), Moreno, Kövér, Utasi 1, TAKÓ 4. Csere: AALLA (kapus), Szmbatian 2, Tolnai, Kocsis B. 1, Sulyok. Vezetőedző: Szuzana Lazovics.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 9/7.

Az eredmény alakulása. 8. p.: 3–2. 15. p.: 6–3. 21. p.: 9–4. 25. p.: 11–5. 29. p.: 11–7. 32. p.: 12–10. 40. p.: 18–10. 51. p.: 19–16. 58. p.: 20–19.


 


 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában