Összefoglaló

3 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 5.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. október 5-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Ahogy a méhészek, a szakma, úgy a mézet kedvelők, a családi programokra nyitott és érdeklődő közönség is minden évben várja a Viharsarki Mézesnap címmel népszerűvé vált rendezvényét az Orosháza és Körzete Méhész Egyesületnek. Több mint egy évtizede hagyományt teremtettek. Az idei volt szombaton a 12. Viharsarki Mézesnap, ezúttal is a Kisszik utcai társszervező, a nyílt napot hirdető Königin telephelyén.

A felnőtt korosztály számára szervezett kolbászkészítő versennyel folytatódott az V. Békési Kolbászvigalom szombaton, a városi sportcsarnokban. A résztvevők különleges dekorációkkal készültek a város legjelentősebb gasztronómiai-közösségi rendezvényére. A Békési Kolbászvigalom szombati napján ezúttal 33 csapat vett részt.

Három hosszú utcában még augusztusban elkezdődtek azok a gádorosi útfejlesztési munkálatok, amelyeknek a végeredményét már élvezik a lakosok. Három helyszínen tartottak útavatót szombaton.

Nyolcadik alkalommal rendezte meg szombaton a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége az idősek világnapi programját. A CsabaParkban tartott Őszutó Fesztiválon a hagyományokhoz híven a kolbászgyúrás sem maradhatott el.

Az Orosháza és Nagyszénás közötti út 27-es kilométerszelvényénél koccanásos baleset történt.

Már nyolc góllal is vezetett a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE az Alba Fehérvár ellen, ám a hajrára majdnem teljesen elolvadt az előny. Végül egy góllal nyertek a lila-fehérek, megszerezve idei első két pontjukat.

Babakocsis anyukát lökött le a lépcsőn egy idős férfi.

A tűzszerészek szombaton megkezdték az egytonnás amerikai légibomba hatástalanítását a főváros IX. kerületében – írja az MTI az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztjének tájékoztatása alapján.


 


 

 


 

 

 


 


 

 

 


 

 

 


 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában