Biliárd

2 órája

Magyar biliárdosok páros seregszemléje - videóval

Szeghalom adott otthont a XIX. Sárréti Páros Biliárd Versenynek, ahol 29 duó mérette meg magát. A majd két évtizedes múlt és a magas részvétel egyértelmű jele annak, hogy a magyar biliárd sport iránti érdeklődés nem csupán él, hanem növekszik is. Ennek egyik legnagyobb bázisáról, Hódmezővásárhelyről került ki a győztes egység.

Bakulya Mihály

A magyar biliárd verseny hat, közel azonos színvonalú asztalon zajlott, ami a sportágban rendkívül fontos, hiszen egyenlő esélyeket biztosít a játékosok számára. A lebonyolítás 5-ös és 4-es csoportokban történt, amelyekből a csoportmérkőzések után a legjobb 16 páros jutott tovább. Innentől kezdve az egyenes kieséses rendszerben dőlt el, kik lesznek a végső győztesek.
 

magyar biliárd;; szeghalom; párosok
A szeghalmi páros magyar biliárd verseny első négy helyezettje

Az izgalmas pillanatok közé tartozott a csoportkörök során látott szoros küzdelmek, ahol minden egyes pontért komoly harc folyt. A csoportmeccsek végeztével a legjobb 16 páros egyenes kieséses rendszerben csatázott a döntőig vezető úton. A legjobb négy közé három olyan páros is bekerült, akik addig veretlenül meneteltek. A döntő rendkívül színvonalas mérkőzéseket hozott, ahol a játékosok tudásuk legjavát mutatták meg. Az elődöntők izgalmait követően a hódmezővásárhelyi Mezei Tamás, Vigh Szabolcs páros remek formában volt, és magabiztos játékkal szerezte meg a végső győzelmet. A fináléban elbukó Kiss László és Szűcs Sándor szintén nagyot játszott a nap során.

A magyar biliárd elkötelezettjei

A nap nem csak a játékosok teljesítményéről szólt, hanem a biliárd sportág iránti elkötelezettségről is. Öröm volt látni, ahogy a játékosok maguk is részt vettek az asztalok és a golyók karbantartásában, ami a sport iránti tisztelet és felelősségtudat jele. A biliárd, mint sport, komoly fejlődést mutat Magyarországon, és ennek a fejlődésnek a hátterében olyan játékosok és közösségek állnak, akik szívügyüknek tekintik a sportág előmozdítását.

Végeredmény

1. Mezei Tamás, Vigh Szabolcs (DABE I.), 2. Kiss László, Szűcs Sándor (Agrimill-Szikora BK), 3. Harmati László, Bodó Ferenc (Agrimill-Szikora BK), 4. Zsigovics Gábor, ifj. Sáfián György (Szeghalmi Safi BK).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában