Atlétika

Tegnap, 13:19

Harmadik a maratonstafétán a békéscsabai kvartett

Harmadik helyen végzett a Békéscsabai Atlétikai Club négy fős csapata vasárnap a budapesti 39. SPAR Maraton keretében megrendezett Tolli Mini Trappista Maratonstafétán.

Gajdács Pál

Dr. Kovács Mihály (balról), Komáromi László, Zahorán Milán és Karsai Gábor

Fotó: Békéscsabai AC

Közel 30 ezren futottak vasárnap délelőtt a Budapesti Sportiroda által ismét profin megszervezett budapesti 39. SPAR Maratonon, melynek keretében 18 táv közül választhattak az indulók. Összesen mintegy 30 000 futó és városi túrázó vett részt a patinás rendezvényen, a vasárnapi maratonin 6400. Semmilyen hazai sporteseményen nem volt még 6000 határokon túli induló.  
A Békéscsabai Atlétikai Club az utolsó napokban adta le a nevezését, Tóth Sándor vezetőedző fiatal és szenior atlétái vállalták együtt a 449 csapat közötti megmérettetést. Álmukban sem gondolták a rajthoz álló atléták, hogy az óriási mezőnyben az éremért futhatnak majd.
– Csodálatos eredményt értek el egymásért és a klubért, hiszen tizenegy percre az elsőktől és hétre a másodiktól bronzérmes lett a négyfős váltónk. Érdemes az egyéni futások eredményeit is szemezgetni, ebből is látható az egységük egymásért való küzdeni akarásuk. Gratulálunk szenior és válogatott versenyzőinknek! – mondta Tóth Sándor, a Békéscsabai AC vezetőedzője.
39. SPAR Maraton. Tolli Mini Trappista Maratonstaféta: 3. Békéscsabai AC 2:37:13. Egyéni eredmények: Zahorán Milán 38:53, dr. Kovács Mihály 38:21, Karsai Gábor 37:04, Komáromi László 42:53. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában