Lovassport

3 órája

Mezőhegyesi kancával nyerték a díjugrató magyar bajnokságot

Mezőhegyesi ló nyergében győzött a hétvégi szilvásváradi FIAT Díjugrató Országos Bajnokságon ifj. Szabó Gábor, a Debreceni EAC lovasa. A címet pályafutása során harmadszor megszerző versenyző a jó formában lévő Mezőhegyes Chabalával érte el a sikert.

Gajdács Pál

Ifj. Szabó Gábor és Mezőhegyes Chabala egy korábbi versenyen

Fotó: facebook/Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság

Az idei év különleges, hiszen ez volt a 100. megrendezett országos bajnokság, ami Szilvásváradon, a Lipicai Lovas Központban pénteken a 145 cm-re kiírt vadászugratással kezdődött meg. Összesen 35 lovaglást láthatott a közönség, ahol a Mezőhegyes Chabala, ifj. Szabó Gábor páros 2. helyen végzett, az elsőtől mindössze 0,61 másodpercre lemaradva. A második napon, a középdöntőben szintén hibátlan lovaglással a 4. helyet szerezték meg a hibaidős versenyszámban.

Mezőhegyes Chabala, ifj. Szabó Gábor díjugrató ob
Ifj. Szabó Gábor és Mezőhegyes Chabala egy korábbi versenyen
Fotó: facebook/Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság 

A vasárnapi kétfordulós döntőre Németh Zoltán pályaépítő már 150-155 cm-re tervezett igen technikás pályát, melyre csak 16 lovas jutott be. A 13 éves Mezőhegyes Chabala egész hétvégén kiváló formában volt, magabiztosan, fölényesen ugrott, a páros végig harmonikusan és összeszedetten teljesítette a nehezebbnél nehezebb pályákat, így végül egyedüliként verőhiba nélkül zárták a versenyt. A DEAC lovasa nemcsak pénzdíjat nyert a bajnoki címmel, egy Fiat 500 Hybrid is az övé lett, tett is egy tiszteletkört a pályán.

Remek volt az összhang Mezőhegyes Chabala és lovasa között

– Ifj. Szabó Gábor pályafutása során harmadszor lett egyéni felnőtt bajnok, ezúton is gratulálunk az újabb sikerhez! Hatalmas öröm számunkra, hogy ez most Mezőhegyes Chabalával sikerült! – olvasható a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság hivatalos közösségi oldalán. Ifj. Szabó Gábor tervei szerint jövőre a bázeli világkupán indulna Mezőhegyes Chabalával.

Schlett Lara (Dél-Keleti Magyar Imre Díjlovagló Egyesület) mórahalmi szabadidős régiós döntőn elért győzelméről már beszámoltunk, rajta kívül a békéscsabai Nimród Lovastanya és a Remonda Szabadidős, Lovas és Sportegyesület fiataljai is versenyeztek.

Gyermeklovas régiós döntő. A Nimród Lovastanya eredményei. Kezdő ügyességi: 4. Solymosi Léna. Haladó II. ügyességi: 3. Oláh Lili, 4. Szaszák Sára, 5. Szabó Abigél, 8. Pocsaji Regina. Díjugratás. 60 cm: 6. Kacsán Nóra.

A felkészítő edzők: Ardelean János, Szarvas-Gajdács Bettina, Kulitsánné Petrezselem Dorottya. 

– A zord időjárás ellenére csodás eredmények születtek a hétvégén kis lovasainknak. Tíz versenyzőnk mérettette meg lovas tudását: Batta Bíborka, Bánfi Lilla, Jantyik Jázmin, Kacsán Nóra, Oláh Lili, Pocsaji Regina, Schlett Lara, Solymosi Léna, Szabó Abigél, Szaszák Sára. Mindannyian ügyesen teljesítették a pályákat. Büszkék vagyunk rájuk! – írta közösségi oldalán az egyesület.

A Remonda Szabadidős, Lovas és Sportegyesület eredményei: Gasztonyi Gréta: 3. és 6. hely, Tajbani Szofi 6. hely, Karácson Ákos 5. hely, Isaila Kiara 5. hely, Omiljak Mira 2. hely, Sági Sára 5. hely, Szücs Lara 4. hely, Kiss Odett 5.hely, Sági Sára 4. és 6. hely, 2. és 3. hely.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában