Röplabda

2 órája

Nagy álma vált valóra Nánási Zoénak

A Békéscsabai Röplabda SE saját nevelésű liberója, a korosztályos válogatott Nánási Zoé is azon játékosok közé tartozik, akik az elmúlt években nyújtott teljesítményünknek és kemény munkájuknak köszönhetően nyáron felkerültek az Extraliga csapathoz. Nánási Zoé nem akar itt megállni, tovább fejlődne, hogy egykor eljusson a felnőtt válogatott keretbe.

Gajdács Pál

Nánási Zoé, a Békéscsabai Röplabda Akadémia 17 éves növendéke a felkészülési időszakban is kiválóan szerepelt, és bár az egyik álma már teljesült azzal, hogy csatlakozott a felnőtt kerethez, itt nem szeretne megállni és komoly célokat tűzött ki maga elé.

Nánási Zoé, röplabda, Békéscsabai Röplabda SE
Nánási Zoé, a Békéscsabai Röplabda SE liberója nagy célja, hogy eljusson a felnőtt válogatottságig
Fotó: Békéscsabai RSE

– Nagyon örültem, amikor Baran Ádám elnök úr megkeresett ezzel a lehetőséggel, kiskorom óta álmodoztam arról, hogy egyszer a felnőtt csapatban játszhassak, egy álmom vált valóra ezzel, hogy csatlakozhattam – nyilatkozta a klubhonlapon a tehetséges játékos. – Nagyon jól érzem magam a csapatban, kedvesek a lányok, a tapasztaltabb játékosok nagyon segítőkészek és rengeteg tanácsot adnak. Nagyon jók az edzések, egyre jobban összeszokunk, annak is örülök, hogy többen vagyunk fiatalok, erős közöttünk az összetartás és a tudásvágy.

Nánási Zoé sportedzőnek és sportszervezőnek tanul

Nánási Zoé nem izgult a felkészülési mérkőzéseken, de persze ott volt benne a bizonyítási vágy, ki szerette volna hozni magából a legtöbbet (Nánási Zoé azóta már a Vasas Óbuda ellen Extraliga-mérkőzésen be is mutatkozott a felnőttcsapatban – a szerk.).

A fiatal liberó heti 7-8 edzésen vesz részt, de ez lehet több is. A reggel edzések után bemegy az iskolába, majd délután tanul, és újra edzésre megy. A BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégiumban tanul, sportedző és sportszervező szakra jár, idén érettségizik. 

A céljairól a következőket mondta:

– Mint már említettem, egy nagy álmom vált valóra azzal, hogy a felnőtt csapatban játszhatok, de nem szeretnék megállni itt. Sokat szeretnék még fejlődni, minél több tapasztalatot szerezni, és ha játéklehetőséget kapok, akkor minél jobban élni vele. Egyszer szeretnék akár a felnőtt válogatott csapatban is helyt állni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában