Andor László emlékverseny 

2 órája

Huszonnégy sakkozó ült asztalhoz Békésen

A Covid járvány miatt két év kihagyás után rendezték meg ismét szombaton Békésen, a Rákóczi utca 33 szám alatt az Andor László emlékversenyt, amellyel a békési sakkélet elhunyt vezetőire, Andor Lászlóra, és dr. Andor Lászlóra emlékeztek.

Verasztó Lajos

A Békési TE sakk szakosztálya, a Békési ifjúsági sakkozásért alapítvány, és a Békés vármegyei sakkszövetség által rendezett kilenc fordulós rapid viadalon három gyermek, és huszonegy felnőtt sakkozó, köztük két FIDE-mester (FM) ült asztalhoz. A szervezők a két korcsoportot összevonták, de külön értékelték a teljesítményeket. 

sakk, sakkverseny, Békés
Megkezdődik a verseny Fotó: Békési TE sakk szakosztálya

Gyermek kategóriában a békéscsabai Szlúka Bence lett az első 3 ponttal, a második helyet a mezőberényi Jozaf Gergő szerezte meg 1 ponttal, míg a harmadik a szintén mezőberényi Gurmai Szilárd lett 0 ponttal.      

Szlúka Bence a gyerek verseny győztese Fotó: Békési TE sakk szakosztálya

A felnőtt kategóriában a Békési TE sakkozója Samu Gábor (FM) 7,5 ponttal végzett az első helyen megelőzve a szintén 7,5 pontos Fekete Albert FIDE-mestert a Gyulai SE sakkozóját. Köztük a progresszív pontszámítás döntött az első helyről. A harmadik helyet Varga Tamás (Békési TE) szerezte meg 7 ponttal, negyedik Tamás Kornél (Gyulai SE) 6,5 ponttal, ötödik Balog Imre (Békési TE) 6 ponttal, míg a hatodik helyen Kovács Sándor Zoltán (Békési TE) végzett 5,5 ponttal. 

Fekete Albert a felnőtt verseny második helyezettje  Fotó: Békési TE sakk szakosztálya


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában