Pillér

2 órája

Ülésezett a pályaorientációs kerekasztal, kiemelten figyelnek a fiatalokra

A Békés Vármegyei Pályaválasztási Vásár keretében megtartották a pályaorientációs kerekasztal ülését, valamint az Ifjúsági Garancia Plusz kiemelt fontosságú Pillér projektjének nyitórendezvényét kedden délelőtt, Békéscsabán, a CsabaParkban. A pályaorientációs kerekasztal ülésén ezúttal is számos, a vármegye szempontjából lényeges kérdést érintettek.

Papp Gábor

Az eseményen dr. Takács Árpád, Békés vármegye főispánja köszöntötte a megjelenteket. A pályaválasztási vásáron elmondott megnyitó beszédéhez csatlakozva a pályaorientációs kerekasztal ülésén is hangsúlyozta, a vármegyének minden adottsága megvan ahhoz, hogy fiatalokat itt tudják tartani.

pályaorientációs kerekasztal
A pályaorientációs kerekasztalon megerősítették a Békés Vármegyei Kormányhivatal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Békés vármegyei szervezete közötti együttműködési megállapodást. A megerősített megállapodást Losonczi István, a VOSZ megyei elnöke és dr. Takács Árpád írta alá. Fotó: Lehoczky Péter
 

Pályaorientációs kerekasztal, kiemelt figyelem a fiatalokra

– Ezt nekünk kell elmondani, és nem a fiatalok szemléletét kell megváltoztatni, hanem a saját a szemléletünket. Ki kell nyitnunk a kapukat – fogalmazott. – Mindennap el kell mondani a fiataloknak, hogy mi az előnye ennek a megyének, ahogy oda kell figyelni a korosztály tagjainak ötleteire, javaslataira. 

Óriási felelősség

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kifejtette, a felnőtt generációnak, a képző intézményeknek, a köznevelésben, a felsőoktatásban, a szakképzésben, a civil szférában, a közszférában, piaci szférában tevékenykedőknek óriási a felelősségük, hogy a fiatalok itt maradjanak. Szólt a pályaorientációs kerekasztal, illetve az együttműködés fontosságáról.

Elismerő oklevelet vett át Kovács Zsuzsanna

Az eseményen dr. Takács Árpád a vármegye szakképzéséért tett áldozatos munkájáért elismerő oklevelet adott át Kovács Zsuzsannának, a Gyulai Szakképzési Centrum korábbi, közelmúltban nyugdíjba vonult főigazgatójának, aki több évtizeden keresztül tevékenykedett a szakképzés fejlesztése érdekében.

Segítik a fiatalok elhelyezkedését

Mint megtudtuk, több elemében is megerősítve Békés vármegyében is folytatódik az Ifjúsági Garancia Program európai uniós forrásból. A fiatalok munkaerő-piaci elhelyezkedését országosan 196 milliárd, Békés vármegyében pedig 4,686 milliárd forinttal támogatja a program. Az Ifjúsági Garancia Plusz úgynevezett Pillér projektje keretében Békés vármegyében 1874 fiatal támogatása a cél 2023. október 1 és 2027 augusztus 31-e között. A projekt a fiatalok munkához, munkatapasztalathoz vagy piacképes tudáshoz való jutását kívánja elősegíteni.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában