Díjlovaglás

2 órája

Schlett Lara bajnok a szabadidősöknél

Mórahalmon, a Futó-Dobó Lovasközpontban két versenyt is rendeztek az elmúlt hétvégén a díjlovasoknak.

Gajdács Pál

Először a régiós döntőre került sor, ahol három Békés vármegyei fiatal vett részt. A versenyen Békés, Csongrád-Csanád, Tolna, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun vármegye díjlovasai indulhattak el. 

díjlovas, díjlovagló
A szabadidősöknél régiós bajnokságot nyert Schlett Lara. Fotó: Dél-Keleti Magyar Imre Díjlovagló Egyesület

Az E8-as kategóriában a békéscsabai székhelyű Dél-Keleti Magyar Imre Díjlovagló Egyesület két versenyzője ült lóra. Szép eredményeket értek el, az E8-as versenyszámban Kovács Gréta Just Cavallival 64 százalékkal a második helyen végzett, míg Schlett Lara Lizával 62 százalékkal a harmadik helyen zárt. Mindkét versenyzőt Kulitsánné Petrezselem Dorottya készítette fel. Az egyesület harmadik díjlovasa, Korponai Klaudia a licence szerző 6-os programban versenyzett és Ginger nyergében 61 százalékkal az előkelő 2. helyet érdemelte ki. 

Másnap a szabadidős kategóriában mérték össze tudásukat a versenyzők. A II. korcsoportban induló Schlett Lara, a Békéscsabai Nimród Lovas Egyesület képviseletében Liza nevű lovával megnyerte az E8-as versenyszám haladó díjlovas döntőjét és ezzel régiós bajnoki címet szerzett. Schlett Lara két hét múlva a budapesti szabadidőlovas szuperdöntőn mutathatja meg tudását. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában